Quantcast

Londono policija nuogai išrengtus apieškojo šimtus vaikų

Londono policija per dvejus metus nuogai išrengtus apieškojo daugiau kaip 600 vaikų, daugiausia juodaodžių berniukų, rodo pirmadienį paskelbti nauji duomenys.

Anglijos vaikų teisių įgaliotinė Rachel de Souza (Reičel de Soza) sakė, kad ją „labai šokiravo“ iš sostinės policijos gauti skaičiai.

R. de Souza prašymą pateikė po to, kai Londono policija kovo mėnesį buvo priversta atsiprašinėti dėl „Vaiko Q“ atvejo, nulėmusio tyrimą keturių pareigūnų atžvilgiu.

2020 metais šią 15-metę juodaodę moksleivę pareigūnės nuogai išrengtą apieškojo dėl nepasitvirtinusių įtarimų, kad ji turėjo kanapių. Pareigūnės procedūrą atliko žinodamos, kad mergaitei tuo metu buvo mėnesinės.

JI buvo apieškota nedalyvaujant „tinkamam suaugusiajam“. Tas pats pasakytina apie 23 proc. kitų R. de Souzos išaiškintų atvejų.

Iš viso 2018–2020 metais Londono policininkai tokiu būdu apieškojo 650 nepilnamečių nuo 10 iki 17 metų amžiaus, nustatė įgaliotinė.

Daugiau kaip 95 proc. šių nepilnamečių buvo berniukai. 58 proc. visų per tokias procedūras patikrintų vaikų, kaip nurodo pareigūnai, yra juodaodžiai.

Anot R. de Souzos, ji „itin susirūpinusi“ dėl šio etninio disbalanso. Jos teigimu, „Vaiko Q“ atvejis gali būti Londono policijos didesnės „sisteminės problemos dėl vaiko apsaugos“ dalis.

Skaičiai bėgant metams smarkiai augo, pažymėjo įgaliotinė. Tai rodo, kad kiekvienais metais nemažai vaikų „yra priversti patirti šią intervencinę ir traumuojančią“ procedūrą.

Londono policiją pastaraisiais metais purto virtinė skandalų, susijusių su jos pareigūnais. Pernai vienas diplomatų apsaugos skyriaus narys buvo įkalintas dėl Sarah Everard (Saros Everard) pagrobimo, išžaginimo ir nužudymo.

Kilus visuomenės pasitikėjimo policija krizei vasario mėnesį atsistatydino Londono policijos komisarė Cressida Dick (Kresida Dik).

Reaguodama į R. de Souzos išvadas sostinės policija nurodė jau pradėjusi permainas, kad „su intervenciniu būdu apieškomais vaikais būtų elgiamasi deramai ir pagarbiai“.

Kai kurie vaikai patys gali būti gangsterių ir prekeivių narkotikais „pažeidžiamos aukos“, pripažino policija.

Londono meras Sadiqas Khanas (Sadikas Chanas) pažėrė dar daugiau kritikos miesto policininkams.

Kyla „didelis surūpinimas“ dėl to, kad tiek daug vaikų apieškomi nedalyvaujant suaugusiesiems, sakė mero atstovas.

„Be to, lieka rimtų platesnių klausimų dėl neproporcingumo... dėl jaunų juodaodžių berniukų stabdymo ir apieškojimo“, – pridūrė atstovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

newmore

newmore portretas
Apieškoti juodaodžiai? O ką daryti, jeigu negriukų vaikų daugiau negu baltųjų? O be to, negrai gyvena skurdžiau negu baltieji, tai priversti užsidirbti pragyvenimui pinigų platindami narkotikus. Išrengė nuogai? O kaip kitaip apieškoti, kai jie slepia narkotikus intymiose vietose? Čia triukšmas dėl nieko, juolab, kad vaikus tikrino juos atitinkančios lyties pareigūnai. Tegu vaikai pripranta prie tokių patikrinimų

Sadiqas Khanas Pakistano Barabanas

Sadiqas Khanas Pakistano Barabanas portretas
Būta čia ko.. Mane nuogai išrengtą IL oro uoste taip pat tikrino, visus mano daiktus kuprinėje iškniso, fotoaparatą išardė, rūbus išnaršė. Taigi pareigūnų darbas toks, jie ne šiaip sau pramogai svetimus žmones išrenginėja. Ko čia piktintis? Tegul visi rudaodžiai nustoja vartoti narkotikus - tada ir pareigūnų įtarus elgesys jų atžvilgiu pasikeis. Taip sunku atsisakyti narkatos??? Nu tai tada neverkit, kad jus nuogai išrengtus krato.

Kaunietis

Kaunietis  portretas
Prie sito straipsnio galejo pridėti ir apiesku rezultatus kiek apiesku is viso to dave rezultatus
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių