Quantcast

Liūčių merkiamame Pekine žuvo du žmonės

  • Teksto dydis:

Smarkių liūčių merkiamoje Kinijos sostinėje pirmadienį iš patvinusių vandens kelių buvo ištraukti du žuvę žmonės, pranešė valstybinė žiniasklaida.

„Per šio ryto kritinės padėties patruliavimą vandens keliuose aptikti du [žuvę] žmonės“, – paskelbė laikraštis „Renmin Ribao“ („Liaudies dienraštis“).

Valdžios institucijos perspėjo milijonus žmonių Pekine ir jo apylinkėse likti namuose, buvo paskelbtas aukščiausio laipsnio potvynio ir nuošliaužų pavojus.

Valstybinės naujienų agentūros „Xinhua“ duomenimis, sostinėje buvo sustabdytas šimtų autobusų eismas.

Pekino pietinio Fengtajaus rajono gyventoja Chen Hong (Čen Hong) su naujienų agentūra AFP pasidalijo filmuota medžiaga, kurioje matyti, kaip pirmadienio rytą, toliau lyjant, vienas stovintis mikroautobusas buvo iki pusės apsemtas greitai tekančio rudo vandens.

Per šio ryto kritinės padėties patruliavimą vandens keliuose aptikti du (žuvę) žmonės.

 

Trumpam nurimus lietui, šio rajono gyventojai kastuvais valė purvą prie savo namų.

Vietos žiniasklaida pranešė, kad pakilus vandeniui Fangšano rajone įgriuvo kelio ruožas.

Socialiniuose tinkluose įkeltoje filmuotoje medžiagoje matyti, kaip Pekino pakraščiuose purvo srautai nešė transporto priemones, o magistralės virto upėmis.

Nuo šeštadienio vakaro iki pirmadienio vidurdienio Pekine per 40 valandų iškrito vidutiniškai 170,9 milimetrų lietaus, pranešė Pekino meteorologijos biuras. Tai beveik atitinka viso liepos mėnesio kritulių vidurkį.

Visą Kinijos šiaurinę dalį pirmadienį toliau merkia smarkios liūtys.

Audra „Doksuri“ nuo penktadienio, kaip taifūnas praūžusi pro Filipinus ir smogusi pietinei Kinijos Fudziano provincijai, slenka per šalį į šiaurę.

Šią vasarą Kinijoje vyrauja ekstremalios oro sąlygos, fiksuojama rekordinė oro temperatūra. Mokslininkai teigia, kad šiuos reiškinius dar labiau sustiprina klimato kaita.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klimato kaita

Klimato kaita portretas
Gal maziau terš?

tik

tik portretas
neaisku ar tai zmones ar klonai z=0
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių