Quantcast

Lietuvės atostogos Brazilijoje virto pragaru: rėkė, kad šaudo, liepė gultis ant žemės

Tikėtina, kad lietuvė Agnė kelionę į Braziliją prisimins visą gyvenimą. Moteris pasakoja, kad kelionė taksi jai priminė tikrą siaubo filmą – atostogas aptempė sprogimas, pro šalį skriejančios kulkos ir išdaužyti langai.

„Atvykome vasario 20 d., nes norėjome pamatyti karnavalą. Mano sužadėtinis brazilas, tad Brazilijoje aš lankausi antrą kartą. Rio de Žaneire esu pirmą kartą“, – pasakoja Agnė.

Tačiau pakilią atostogų nuotaiką aptemdė taksi automobilyje patirtas incidentas. „Važiavome apžiūrėti žymiuosius laiptus ir prieš išlipant is mašinos išgirdau sprogimą. Ausyse pradėjo spengti. Vairuotojas galvojo, kad lauke šaudo fejerverkai, nes buvo šimtai žmonių. Vyko jų vadinamas blocos (gatvių juostos, kurios sutelkia minias gatvėse ir yra pagrindinė populiarioji Brazilijos karnavalo išraiška  aut.past), neoficialus karnavalas. Tačiau mano draugas – buvęs pareigūnas – iškart pradėjo rėkti, kad šaudo ir kad gulčiausi ant žemes“, – kelionę, prilygusią siaubo filmui, prisimena moteris.

Vaikščioti mieste be priežasties jau nesinori.

„Tik po to pamačiau, kad automobilio lango stikle – skylė. Ji buvo būtent ten, kur aš sėdėjau. Į mane nepataikė, nes mano draugas kažką rodė priekyje ir as pasilenkiau pasižiūrėti. Tada viskas ir įvyko“, – pasakoja Agnė.

Pasak moters, sunkių sužalojimų nei ji, nei sužadėtinis nepatyrė. Vyrui buvo nubrozdinta tik nugara.

Asmeninio archyvo nuotr.

„Taksi vairuotojas taip pat buvo šoke. Vairavo pasilenkęs. Neturim supratimo, kas šaudė“, – sako moteris.

Paklausta, ar dėl šio incidento kreipėsi į institucijas, moteris sako, kad Brazilijoje tokios šaudynės – kasdienybė. „Niekur nesikreipėme, nes tai vyksta dažnai ir policijai net neįdomu“, – teigia Agnė.

Moteris pasakoja, kad šis įvykis aptemdė atostogų nuotaikas. Taksi paslaugomis pora naudojasi ir toliau, tačiau jaučia paranojišką baimę. „Vaikščioti mieste be priežasties jau nesinori. Ketvirtadienį skrisime savaitei į San Žozė do Rio Preto pas sužadėtinio šeimą, ten saugu. Pirmadienį į karnavalą ėjome, bet jau ne su tokia pakilia nuotaika“, – moteris emocijų neslepia.

Moters pasidalytame vaizdo įraše matyti išdaužyti automobilio langų stiklai, kulkų žymės.

Portalo žurnalistai susisiekė su Užsienio reikalų ministerijos (URM) atstovais, kurie pasidalijo keliais naudingais patarimais:

– planuojant kelionę į bet kurią užsienio šalį, visų pirma, siūloma susipažinti su URM pateikiamomis kelionių rekomendacijomis ir atsižvelgti į jas. Šias rekomendacijas, kaip ir kitą keliaujantiems naudingą informaciją, galima rasti čia;

– tapus nusikaltimo auka užsienyje reikia nedelsiant apie tai informuoti artimiausią buvimo šalies teisėsaugos (policijos) įstaigą. Vagystės ar plėšimo metu praradus dokumentus reikia kreiptis į artimiausią Lietuvos atstovybę, o jei tokios šalyje nėra – į bet kurios Europos Sąjungos valstybės ambasadą. Daugiau informacijos apie konsulinę pagalbą galima rasti čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Chm: "Tačiau mano draugas – buvęs pareigūnas – iškart pradėjo rėkti, kad šaudo" - o ar ne tu, moterike, sužlugdei narkotikų tranzitą į Europą?..

Keliautojas

Keliautojas portretas
Karnavalo norėjo, karnavalą ir patyrė, kokia šalis, tokie ir nuotykiai. Dabar keliaukite į Kiniją ar Tenerifę, ten bus dar smagiau.

kavenskis

kavenskis portretas
jei nebus pazabotas kapitalo valdytoju gobsumas tai tokiu vaizdeliu daznes. kapitalas turi ismokti dalintis. alkanas zmogus yra labai pavojingas. tik saudant reiktu taikytis i turcius.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių