Quantcast

Liepsnos ryja Australijos krūmynus: oro užterštumas Sidnėjuje pasiekė pavojingą lygį

Tankiausiai apgyvendinto Australijos miesto Sidnėjaus gyventojams patariama neiti iš namų, nes kai kurios miesto dalys yra paskendusios netoliese siautėjančių krūmynų gaisrų dūmuose ir oro užterštumo lygis mieste pasiekė pavojingą lygį, informuoja „Deutshe Welle“.

Kaip teigiama, daugeliui žmonių dūmai sukelia nesunkius simptomus, pavyzdžiui, jie dirgina akis, nosį ir gerklę. Tačiau tikėtina, kad žmonės, sergantys astma, emfizema ir angina, bus jautresni dūmų poveikiui.

Australijoje nuo vadinamojo gaisrų sezono pradžios rugsėjį žuvo mažiausiai šeši žmonės, sunaikinta šimtai namų. Nors Australijoje kasmet siaučia krūmynų gaisrai, pastaraisiais metais gaisrų sezonas prasideda anksčiau ir gaisrai tampa pražūtingesni ir stipresni. Dauguma ekspertų tai sieja su klimato kaita.

Šalies institucijų skaičiavimais, rytinėje Australijos dalyje šiuo metu liepsnoja daugiau kaip 110 gaisrų. Kvinslando ir Naujojo Pietų Velso valstijose paskelbta nepaprastoji padėtis. Ugniagesiams ir skubios pagalbos tarnyboms nepavyksta susidoroti su tokio didelio masto problema – daugybė gaisrų liepsnoja nekontroliuojami.

Be kita ko, prognozuojama, kad trečiadienį oro temperatūra pakils iki 40 laipsnių ir ateinančiomis dienomis sustiprės vėjas, dėl to ugniagesiai susidurs su dar sudėtingesnėmis sąlygomis.

Praėjusią savaitę Naujojo Pietų Velso valstijos priešgaisrinės tarnybos komisaras Shane'as Fitzsimmonsas sakė, kad gaisrai siautės dar daugybę savaičių, nebent netikėtai pradės lyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių