Quantcast

Libijoje per susirėmimus žuvo mažiausiai 12 žmonių, daugiau kaip 80 sužeisti

  • Teksto dydis:

Libijoje per konkuruojančių vyriausybių šalininkų susirėmimus šeštadienį žuvo mažiausiai 12 žmonių ir buvo apgadinti šešių Tripolio ligoninių pastatai.

Susirėmimai pakurstė nuogąstavimus, jog politinė krizė gali virsti dideliu nauju konfliktu.

Sostinėje Tripolyje naktį į šeštadienį ir ryte aidėjo šūviai, o keliuose rajonuose nugriaudėjo sprogimų, per kuriuos buvo apgadinta pastatų.

Ankstyvą šeštadienio vakarą sveikatos apsaugos ministerija paskelbė, jog, preliminariais duomenimis, per susirėmimus žuvo 12 žmonių, o dar 87 buvo sužeisti.

Buvo apgadinti šešių ligoninių pastatai, o greitosios pagalbos automobiliai negalėjo pasiekti rajonų, kuriuose vyko susirėmimai, anksčiau sakė ministerija, pasmerkusi šiuos „karo nusikaltimus“.

Socialiniuose tinkluose pasklidus vaizdo įrašams, kuriuose matyti sudeginti automobiliai ir kulkų suvarpytos pastatų sienos, taip pat deganti mečetė, dvi konkuruojančios administracijos apsikeitė kaltinimais dėl susirėmimų.

Jungtinių Tautų misija Libijoje paragino „nedelsiant nutraukti karo veiksmus“, o JAV ambasada Libijoje pareiškė esanti „giliai susirūpinusi“ dėl susirėmimų.

Naujienų agentūra „Lana“ pranešė, kad viename iš rajonų, kur vyko susirėmimai, žuvo aktorius Mustafa Baraka, šia savo žinia sukėlusi pyktį ir liūdesį socialiniuose tinkluose.

Abdulhamido Dbeibah (Abdulhamido Dbeibos) Nacionalinės vienybės vyriausybė pareiškė, jog susirėmimai kilo žlugus deryboms, kuriose buvo siekta išvengti kraujo praliejimo Tripolyje.

A. Dbeibah vadovaujamai administracijai, kuri buvo suformuota 2020 metais, įgyvendinant Jungtinių Tautų vadovaujamas pastangas užbaigti dešimtmetį trukusį konfliktą, kilusį 2011-aisiais, kai per NATO remtą sukilimą buvo nuverstas diktatorius Muamaras Kadhafi (Muamaras Kadafis), meta iššūkį alternatyvi vyriausybė, kuriai vadovauja buvęs vidaus reikalų ministras Fathi Bashagha (Fatis Bašaga).

F. Bashagha, kurį remia Libijos parlamentas ir Rytų Libijos karinis vadas Khalifa Haftaras (Chalifa Haftaras), sako, kad Nacionalinės vienybės vyriausybės įgaliojimai yra pasibaigę.

Tačiau jam iki šiol nepavyksta įkurti savo vyriausybės sostinėje, nes A. Dbeibah sako, jog valdžią perduos tik išrinktai vyriausybei.

A. Dbeibah vyriausybė apkaltino F. Bashagha „įgyvendinant savo grasinimus“ jėga užimti Tripolį.

A. Dbeibah vadovaujama administracija pareiškė, jog vyko derybos, kuriose buvo kalbama apie galimybę „metų pabaigoje surengti rinkimus ir užbaigti politinę krizę“, bet F. Bashagha „paskutinę akimirką išėjo iš derybų salės“.

F. Bashagha savo ruožtu paneigė, jog tokios derybos vyko, ir apkaltino A. Dbeibah vadovaujamą „neteisėtą“ administraciją „kabinantis į valdžią“.

Naujieji susirėmimai Libijos sostinėje pareikalavo daugiausiai aukų nuo tada, kai Kh. Haftaras 2019 ir 2020 metais mėgino jėga užimti miestą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ogi

ogi portretas
tokiais budais setono tarnai platina pabegeliu skaiciu tuo paciu padedami svabams maz int populiacija ir kol sie veiksmai nepersimes pas tuos kurie juos ir skatina ir patys to neprades tol gyles si velnio bedugne i kuria norima sutapint bene visa populiacija ir sis termins satansionistu sugalvotas===

Anonimas

Anonimas portretas
Pide.ra.si.ne ES ir fasistine Amerika TURI BUTI SUNAIKINTOS. Is ten visos pasaulio bedod.

del libijos ir sirijos subombardavimo

del libijos ir sirijos subombardavimo portretas
nu butinai reikejo isikist i nepriklausomos salies reikalus...truks plys kraujas is nosies reikejo kadafi nuvest tam ka sugriaut varganos salies ekonomika tam ka sali paskandint xaose... pasakykim aciu banku vergu valdovams uz pabegeliu srautus...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių