Quantcast

Liberijoje per spūstį religiniame renginyje žuvo 29 žmonės

Liberijos sostinės Monrovijos pakraštyje per religinį renginį kilus spūsčiai žuvo mažiausiai 29 žmonės, ketvirtadienį pranešė policija.

Nelaimė įvyko vėlų trečiadienio vakarą arba pirmosiomis ketvirtadienio valandomis, praneša vietos žiniasklaida.

Policijos atstovas Mosesas Carteris (Mosisas Karteris) sakė, kad nurodytas žuvusiųjų skaičius yra preliminarus ir gali didėti, nes dalis į spūstį patekusių žmonių yra kritinės būklės. Pasak pareigūno, tarp žuvusiųjų yra ir vaikų.

Renginio detalės vis dar neaiškios. Vietos žiniasklaidos pranešimuose sakoma, kad tai buvo krikščionių susibūrimas maldai Monrovijos darbininkų klasės gyvenamame Niu Krutauno priemiestyje esančioje futbolo aikštėje.

Tokie susibūrimai paprastai sutraukia daug žmonių Liberijoje, labai religingoje šalyje, kur dauguma iš 5 mln. gyventojų yra krikščionys.

Į populiaraus pastoriaus Abrahamo Kromaho organizuotas dviejų dienų pamaldas Niu Krutaune susirinko didelės minios žmonių, matyti iš socialiniuose tinkluose išplatintų nuotraukų.

Kaip pranešė vietos žiniasklaida, spūstis galėjo kilti peiliais ir mačetėmis ginkluotiems plėšikams užpuolus maldininkus.

26 metų liudininkas Emmanuelis Gray (Emanuelis Grėjus) naujienų agentūrai AFP sakė renginiui baigiantis girdėjęs „didelį triukšmą“ ir matęs kelis žuvusius žmones.

Liberijoje nelaimingi atsitikimai yra gana dažni.

2021 metų lapkritį kilus spūsčiai kitose pamaldose Liberijos centrinėje dalyje žuvo du kūdikiai, keletas žmonių buvo hospitalizuoti, pranešė vietos žiniasklaida.

Žiniasklaida taip pat informavo, kad praėjusių metų liepą prie šalies krantų sudužus laivui dingo 17 žmonių.

Dar maždaug 50 žmonių žuvo 2020 metų liepą  per nelaimę šiaurės vakarinėje Liberijos dalyje esančioje kasykloje.

Liberija, seniausia Afrikos respublika, yra neturtinga valstybė, dar neatsigavusi po 1989–2003 metais vykusių pilietinių karų ir 2014–2016 metų Vakarų Afrikos Ebolos karštligės epidemijos.

Remiantis Pasaulio banku, 44 proc. Liberijos gyventojų turi išgyventi iš mažiau nei 1,9 JAV dolerio (1,7 euro) per dieną.

Pagal JT Žmogaus socialinės raidos indeksą Liberija užima 175 vietą pasaulyje iš 189 šalių ir teritorijų.


Šiame straipsnyje: Liberijaspūstisžuvo žmonės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių