Quantcast

Lenkijos prokuratūrai pradėjo tyrimą dėl Varšuvos centre padėto sprogstamojo įtaiso

Lenkijos sostinės prokurorai antradienį apklausė liudininkus ir rinko įrodymus, kai vienas 31 metų vyras, kaip pranešama, padėjo galingą sprogstamąjį užtaisą vienoje judrioje vietoje Varšuvos centre.

Tyrėjai laukia ekspertų išvadų dėl sprogmens tipo ir potencialaus galingumo, sakė Varšuvos prokuratūros atstovė Aleksandra Skrzyniarz (Aleksandra Skšyniaž).

Ji nepateikė jokių kitų detalių apie įtaisą, tik sakė, jog vyras, kaip pranešama, pirmadienį išsiėmė jį iš kuprinės ir padėjo ant šaligatvio gatvėje už kelių kvartalų nuo prezidentūros, taip pat netoli senamiesčio, kur lankosi daug turistų.

Policija sulaikė įtariamąjį ir evakavo žmones iš aplinkinės teritorijos. Galiausiai policijos išminuotojų brigada įtaisą pašalino

Incidentas įvyko, kai daugiau kaip 300 žmonių surengė eitynes, skirtas atminti ukrainiečių nacionalistų vykdytas lenkų žudynes per Antrąjį pasaulinį karą.

Įtariamasis bus apklaustas trečiadienį, naujienų agentūrai AP sakė A. Skrzyniarz.

Jam gresia iki aštuonerių metų laisvės atėmimo bausmė už pavojaus daugelio žmonių gyvybėms ir sveikatai sukėlimą potencialiu sprogimu. Policija nurodė, kad vyras jau anksčiau buvo patekęs į teisėsaugos akiratį.

Policija iš pradžių apibūdino padėtį kaip „rimtą“, bet sprogimo nebuvo ir nepranešama apie jokius per šį incidentą nukentėjusius žmones.


Šiame straipsnyje: Varšuvasprogmuotyrimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių