Quantcast

Lenkijoje ukrainiečių kariai apmokomi naudotis naujais tankais

Lenkijos prezidentas ir gynybos ministras pirmadienį susitiko su lenkų instruktoriais, intensyviai mokančiais ukrainiečių karius valdyti Vokietijoje pagamintus tankus „Leopard 2“, kuriuos dalis Europos šalių pažadėjo Ukrainai, kovojančiai su Rusijos invazija.

Prezidentas Andrzejus Duda (Andžejus Duda) ir gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas (Marjušas Blaščakas) taip pat stebėjo mokymus naudotis „Leopard 2“ karinėje bazėje ir poligone Šventošuve, pietvakarių Lenkijoje. Šie mokymai yra Europos Sąjungos karinės pagalbos Ukrainai dalis.

Juose dalyvauja Ukrainos kariai iš dalinių, kovojančių šalies rytuose. Intensyvūs mokymai trunka iki 10 valandų per dieną, įskaitant savaitgalius, pranešė Lenkijos kariuomenė. Mokymai taip pat vyksta Vokietijoje.

Šventošuve dislokuota Lenkijos 10-oji šarvuotosios kavalerijos brigada ir JAV šarvuotosios kavalerijos kovinė grupė.

Varšuva yra viena aktyviausių kaimyninės Ukrainos rėmėjų ir spaudė Europos valstybes aprūpinti Kyjivą tankais „Leopard 1“ ir „Leopard 2“. Vokietija pažadėjo suteikti mažiausiai 178 tankus „Leopard 1“ ir 14 „Leopard 2“.

Lenkija pažadėjo 14 „Leopard 2“. Taip pat prisidėti yra pažadėjusios Danija ir Nyderlandai.

Lenkija taip pat nusiuntė arba pažadėjo suteikti Kyjivui daugiau kaip 300 savo sovietinių laikų tankų T-72 ir modernizuotų tankų PT.

Ukrainiečių pareigūnai sako, kad tikisi, jog Rusijos pajėgos surengs naują puolimą Rytų ir Pietų Ukrainoje, Kremliui siekiant apsaugoti teritorijas, kurias neteisėtai aneksavo rugsėjo pabaigoje ir kuriose, jo teigimu, jo valdžia yra laukiama.

Kyjivas ir jo sąjungininkai pasmerkė šias aneksijas ir jų nepripažįsta.

Vokietijos gynybos ministras Borisas Pistorius (Borisas Pistorijus) praėjusią savaitę sakė, kad pirmasis 31 tanko „Leopard 1“ batalionas Ukrainoje turėtų būti parengtas balandį. Pirmieji ukrainiečių kariai, kurie bus apmokomi dirbti su šiais tankais, praėjusią savaitę išvyko į Vokietiją.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeLenkijaapmokymaiLeopard 2tankaianeksija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių