Quantcast

Lenkijoje COVID-19 atvejų skaičius artėja prie 200 tūkst.

Lenkijoje per praėjusią parą užregistruotas 9 291 naujas užsikrėtimo koronavirusine infekcija COVID-19 atvejis, taip pat mirė 107 anksčiau užsikrėtę žmonės, sveikatos apsaugos tarnybų informaciją antradienį citavo Lenkijos visuomeninis radijas.

Didžiausias COVID-19 atvejų paros prieaugis Lenkijoje buvo užfiksuotas praeitą šeštadienį, kai infekcija buvo patvirtinta 9 622 žmonėms.

Bendras užsikrėtusių koronavirusu žmonių skaičius nuo epidemijos šalyje pradžios kovo mėnesį išaugo iki 192 539, iš jų 3 271 žmogus mirė, nurodė pareigūnai.

Sveikatos apsaugos ministerijos „Twitter“ žinutėje sakoma, kad tiesiogiai su COVID-19 poveikiu siejama devynių naujausių aukų mirtis, o kiti 98 sirgo gretutinėmis lėtinėmis ligomis.

Antradienį ryte šalies ligoninėse buvo gydomi 8 962 koronavirusine infekcija sergantys pacientai, iš jų 725 buvo reikalingas dirbtinis plaučių ventiliavimas.

Iki šiol Lenkijoje persirgę COVID-19 pasveiko iš viso 95 956 asmenų, iš jų 1 942 – per pastarąją parą, nurodė Sveikatos apsaugos ministerija.

Nuo praeito šeštadienio Varšuvoje ir kituose didžiuosiuose miestuose, dabar įtrauktuose į „raudonąją“ zoną, įsigaliojo nauji suvaržymai, pranešė vyriausybė.

Šiose teritorijose visos mokyklos bus uždarytos ir pereis prie nuotolinio mokymo.

Maitinimo įstaigos privalės užsidaryti 21 val. vietos laiku; bus uždrausta rengti vestuvių pokylius, taip pat bus taikomi griežtesni suvaržymai, kiek žmonių bus įleidžiama į parduotuves, viešojo transporto priemones ir pamaldas.

Daugelyje Lenkijos parduotuvių laikas nuo 10 iki 12 val. vietos laiku rezervuojamas 60 metų sulaukusiems ir vyresniems žmonėms.

Šalyje taip pat buvo įvestas privalomas reikalavimas dėvėti kaukes viešose vietose.

Epidemijai plečiantis Lenkija ėmėsi Varšuvoje esančiame Nacionaliniame stadione įrenginėti savo pirmąją lauko ligoninę COVID-19 pacientams. Planuojama, kad joje iš pradžių bus 500 lovų, o vėliau vietų skaičius bus reikšmingai padidintas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių