Quantcast

Lenkijoje – per 6 tūkst. naujų COVID-19 atvejų, pirmąkart užfiksuota braziliškoji atmaina

Lenkijoje per praėjusią parą nustatyti 6 047 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai, taip pat mirė dar 453 anksčiau užsikrėtę žmonės, penktadienį pranešė visuomeninis radijas, remdamasis šalies sveikatos apsaugos tarnybų informacija.

Sveikatos apsaugos ministras Adamas Niedzielskis (Adamas Nedzelskis) taip pat informavo, kad šalyje buvo pirmąkart užfiksuoti trys užsikrėtimo vadinamąja braziliškąja koronaviruso atmaina atvejai. Pasak jo, šio varianto užkrato buvo aptikta pietinėje Silezijos vaivadijoje.

Ankstesnę dieną buvo pranešta apie 6 431 naują užsikrėtimo koronavirusu atvejų ir 510 pacientų mirtį.

Didžiausias COVID-19 atvejų paros prieaugio rodiklis Lenkijoje buvo fiksuotas balandžio 1-ąją, kai per vieną dieną buvo nustatytas 35 251 naujas užsikrėtimo atvejis, o didžiausias mirštamumas – balandžio 8-ąją, per parą mirus 954 COVID-19 pacientams.

Sveikatos apsaugos ministerijos naujausi duomenys rodo, kad nuo pandemijos pradžios šalyje iš viso patvirtinti 2 824 425 užsikrėtimo koronavirusu atvejai, 69 445 užsikrėtę žmonės mirė.

Ministerija penktadienį ryte informavo, kad šalies ligoninėse šiuo metu gydoma 18 116 COVID-19 pacientų, iš kurių 2 296 reikalingas dirbtinis plaučių vėdinimas.

Nuo pandemijos pradžios Lenkijoje, turinčioje 38 mln. gyventojų, persirgę koronavirusine infekcija pasveiko 2 555 059 žmonės, iš jų 8 038 – per praėjusią parą, nurodė ministerija.

Nuo skiepijimo kampanijos pradžios vieną vakcinos nuo koronaviruso dozę yra gavę 9 735 602 žmonės, o visas vakcinavimo kursas atliktas 3 298 739 žmonėms.

Ketvirtadienį šalyje įsigaliojo griežtesnės taisyklės, numatančios, kad asmenims, atvykusiems iš Brazilijos, Indijos ir Pietų Afrikos reikės izoliuotis septynioms dienoms.

Taisyklės buvo sugriežtintos Lenkijoje aptikus du vadinamojo indiškojo koronaviruso varianto židinius.

Epidemiologinei padėčiai gerėjant, nuo praeito antradienio Lenkijoje buvo leista atsidaryti prekybos centrams, statybinių medžiagų parduotuvėms ir meno galerijoms, nors jų lankytojų skaičius bus ribojamas.

Be to, pradinukams buvo leista grįžti prie kontaktinio mokymo.

Šį mėnesį planuojama karantino sąlygas toliau švelninti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių