Quantcast

Lenkija užfiksavo didžiausią šalyje per parą nustatytų COVID-19 atvejų skaičių

Lenkijoje per pastarąją parą nustatyta 615 naujų koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejų, ir šis skaičius yra didžiausias šalyje nuo epidemijos pradžios, sveikatos apsaugos tarnybų informaciją ketvirtadienį citavo Lenkijos visuomeninis radijas.

Sveikatos apsaugos ministerija savo „Twitter“ žinutėje nurodė, kad koronaviruso epidemija per pastarąją parą taip pat pareikalavo 15 žmonių gyvybių.

Bendras šalyje patvirtintų COVID-19 atvejų skaičius išaugo iki 45 031, o mirčių – iki 1 709.

Ministerija nurodė, kad iš naujai nustatytų užsikrėtimo atvejų 160 buvo užregistruota pietiniame Silezijos anglių kasybos regione, kur liga išplito tarp vietos kasyklų darbininkų.

Dar 133 COVID-19 atvejai nustatyti kaimyninėje Mažosios Lenkijos vaivadijoje, kuriai priklauso istorinis Krokuvos miestas ir populiarus kalnų kurortas Zakopanė.

Centrinėje Mazovijos vaivadijoje, kuriai priklauso sostinė Varšuva, buvo nustatyti 95 nauji COVID-19 atvejai – beveik dvigubai daugiau nei ankstesnę dieną.

Naujausiomis koronavirusinės infekcijos aukomis tapo aštuoni vyrai, kurių amžius – nuo 62 iki 91 metų, ir septynios moterys, kurių amžius – nuo 59 iki 90 metų, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija. Taip pat nurodoma, kad dauguma šių pacientai sirgo gretutinėmis lėtinėmis ligomis.

Trečiadienį Lenkija buvo pranešusi apie 512 per parą užregistruotų užsikrėtimo ir 12 pacientų mirties atvejų. Antradienį šalis užfiksavo 502 per parą nustatytus COVID-19 atvejus ir šešias pacientų mirtis.

Ketvirtadienį ryte Lenkijos ligoninėse tebebuvo gydomi 1 694 koronavirusu užsikrėtę pacientai; 63 iš jų reikalingas dirbtinis plaučių vėdinimas.

Bendras pasveikusiųjų skaičius padidėjo iki 33 643, pridūrė Sveikatos apsaugos ministerija.

Lenkija buvo tarp Europos Sąjungos narių, kurios pirmosios įsivedė griežtus suvaržymus, siekdamos neleisti išplisti naujajam koronavirusui. Šalis uždarė savo sienas atvykėliams iš užsienio, sustabdė mokyklų darbą ir paragino gyventojus likti namuose.

Vyriausybės atstovas Piotras Mulleris (Piotras Muleris) sakė, kad Varšuva svarsto galimybę per tris ateinančias savaites įvesti privalomą karantiną atvykėliams „iš kai kurių Europos Sąjungos ir ne ES šalių“, įskaitant Ispaniją.

Pandemija privertė Lenkiją daugiau kaip mėnesiui atidėti prezidento rinkimus, turėjusius vykti gegužės 10-ąją.

Per birželio 28-ąją ir liepos 12-ąją surengtus abu rinkimų ratus galiojo reikalavimas dėvėti kaukes, naudotis rankų dezinfekuojamosiomis priemonėmis ir laikytis socialinio atstumo. Per įtemptą balsavimą konservatyvios valdančiosios partijos „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS) remiamas prezidentas Andrzejus Duda (Andžejus Duda) užsitikrino antrą kadenciją, nedidele persvara laimėjęs prieš liberalių pažiūrų varžovą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių