Quantcast

Lenkija pranešė apie naują bandymą jėga prasiveržti per sieną su Baltarusija

Lenkijos valdžios institucijos ketvirtadienį pranešė, kad didelė migrantų grupė, įstrigusi prie sienos su Baltarusija, praėjusią naktį bandė prasiveržti į Lenkijos teritoriją.

Vidaus reikalų viceministras Bartoszas Grodeckis transliuotojui „Polsat News“ sakė, kad bandyme jėga kirsti sieną dalyvavo apie 150 žmonių.

Bandymą atrėmė pasienio pareigūnai, kariai ir apie 20 policininkų, žurnalistams sakė policijos atstovas.

Pastarosiomis dienomis migrantų, apsistojusių palei pasienio tvoros ruožus, skaičius gerokai išaugo ir siekia keletą tūkstančių.

Migrantai, tarp kurių yra daug vaikų, gyvena lauke, esant beveik minusinei temperatūrai. Kai kurie jų turi palapines, kitiems prieglobstį suteikia tik netoliese esantis miškas.

Daugiausia iš Artimųjų Rytų atvykę migrantai atsidūrė tarp autoritarinio Baltarusijos vadovo Aleksandro Lukašenkos režimo, kuris kaltinamas padėjęs jiems pasiekti pasienio zoną, ir Lenkijos valdžios institucijų, kurios atsisako juos įsileisti į Europos Sąjungos teritoriją.

Šią savaitę Lenkija į pasienio zoną nusiuntė pastiprinimo, Baltarusija, kaip pranešama, padarė tą patį.

Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis socialiniame tviterio tinkle parašė, kad migrantai pateko į „naujo tipo karą, kuriame civiliai asmenys ir žiniasklaida yra paversti ginklu“.

Įnirtingas Minsko ir Briuselio konfliktas kilo po ginčijamų 2020 metų rugpjūtį vykusių rinkimų Baltarusijoje ir prezidento Aleksandro Lukašenkos smurtinio susidorojimo su protestuotojais. Nuo to laiko ES atsisako pripažinti jį teisėtu šalies vadovu ir taiko sankcijas. Tikimasi, kad netrukus bus įvesta dar daugiau sankcijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Petras

Petras portretas
Baisus ,žiaurūs ,barzdoti,atgyvena kažkokia iš kažkur. Neatrodo ,kad Alkani ar nuskriausti buvo.

Simas

Simas portretas
Per antrą pasaulinį karą daug lietuvių bėgo iš Lietuvos, plaukė laivais,sakė šaudė i juos ,bombardavo kad neišplauktu ,dauguma ir žuvo, nepasiekė Amerikos ar kitų krantų. O čia matai dar savo teisiu ieško. Maistas netinka, gyvenimo sąlygos. Kulką i kaktą ir baigta .

Andrius

Andrius portretas
Jie nebijo mūsų todėl, kad negirdi jokių naujienų apie beždžionių skerdimą gatvėse. Tai va.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių