Quantcast

Lenkija pradėjo evakuoti ES piliečius iš Kinijos

Lenkijos pagrindinė oro bendrovė LOT penktadienį pranešė siunčianti keleivinį lėktuvą į Pekiną evakuoti Lenkijos ir kitų Europos Sąjungos šalių piliečių, atsidūrusių pavojuje dėl naujojo mirtino koronaviruso protrūkio Kinijoje.

„Lėktuvas penktadienį išskris iš Varšuvos į Pekiną ir parskraidins Kinijoje likusius LOT įgulų narius bei kitus Lenkijos ir ES [pilietybę turinčius] keleivius, nusprendusius sugrįžti“, – nurodoma oro linijų pranešime spaudai.

LOT anksčiau paskelbė, kad stabdo visus skrydžius į Kiniją bent iki vasario 9 dienos, bet įsipareigojo prireikus patenkinti Lenkijos vyriausybės prašymus evakuoti daugiau piliečių.

Tuo metu Lenkijos sveikatos apsaugos viceministras Waldemaras Kraska (Valdemaras Kraska) penktadienį pareiškė, kad vyriausybė imasi priemonių, siekdama evakuoti 31 lenką iš Uhano, kuris yra protrūkio epicentras.

Pranešama, kad daugelis šalių, įskaitant Prancūziją, Jungtinę Karalystę, Japoniją ir Pietų Korėją, jau pradėjo skraidinti savo piliečius iš to Kinijos miesto.

„Šiuo metu įgyvendiname planuojamą lenkų parskraidinimą iš Uhano. Kol kas 31 žmogus pareiškė, kad nori sugrįžti“, – Varšuvoje sakė W. Kraska žurnalistams.

Į Kiniją artimiausiomis dienomis skrisiantis LOT lėktuvas iš pradžių nusileis „Prancūzijoje, o paskui skris tiesiai į Lenkiją“, pridūrė jis.

Uhano didmiestis yra SARS giminingo viruso epidemijos, iki šiol nusinešusios 213 gyvybių, židinys. Protrūkis paskatino Pasaulio sveikatos organizaciją (PSO) ketvirtadienį paskelbti apie tarptautinio masto ekstremalią visuomenės sveikatai padėtį.

11 mln. gyventojų turinčiame mieste paskelbtas beprecedenčio masto karantinas: žmonėms uždrausta jį palikti, siekiant užkirsti kelią viruso plitimui.

Dėl galimų viruso simptomų Lenkijos ligoninėse buvo stebimi „maždaug keliolika žmonių“, o „daugiau kaip 500 žmonių yra stebimi sanitarijos tarnybų“, penktadienį informavo W. Kraska.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių