Quantcast

Lenkija būgštauja, kad prie jos sienų gali pasirodyti šimtai tūkstančių migrantų iš Afganistano

Lenkija būgštauja, kad prie jos sienų gali pasirodyti šimtai tūkstančių migrantų iš Afganistano. Tai penktadienį per spaudos konferenciją pareiškė Lenkijos vyriausybės atstovas spaudai Piotras Mülleris.

„Mes pasirengę tam, kad artimiausiais mėnesiais atsiras naujų organizuotų migracijos srautų. Kaip rodo mūsų ir mūsų partnerių diplomatų ir žvalgybos informacija, šįsyk tai bus organizuoti migracijos srautai iš Afganistano teritorijos“, – sakė jis.

„Tai pavojus, kuris artimiausiomis savaitėmis, artimiausiais mėnesiais gali iškilti dideliu mastu. Omenyje turime pavojų, kad, kai kurioms šalims tarpininkaujant, iš Afganistano gali plūstelėti šimtai tūkstančių ir netgi daugiau migrantų“, – pabrėžė Lenkijos vyriausybės atstovas.

Anot P. Müllerio, patys savaime Lenkijos pasienyje afganistaniečiai neatsiras, tai gali būti Baltarusijos režimo ir su juo bendradarbiaujančių nusikalstamų grupuočių veiklos rezultatas.

Spaudos konferencijoje dalyvavęs Lenkijos užsienio reikalų ministro pavaduotojas Marcinas Przydaczius pažymėjo, kad naujas migracijos srautas gali būti organizuotas tiek per Baltarusiją, tiek per Rusiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

va taip

va taip portretas
O ką? dvidešimt metų Lenkijos karinis dalinys kartu su JAV karinėmis pajėgomis griovė afganų gyvenimą, o dabar bijo bėglių iš ten? Už savo veiksmus anksčiau , ar vėliau tenka atsakyti . Nėra ko lysti į svetimą vienuolyną su savo įstatais. .

750 milijonu

750 milijonu portretas
750 milijonu gyvena tose salyse is kur eina migrantai. Uzteks ir 50milijonu ir Europai galas.

Nuomonė

Nuomonė portretas
Čia ne vien Lenkijai pavojus, o visai Geiropai. Atėjo laikas atsimokėti už tai, ką pridirbo Afganistane, Irake, Malyje ir kitose šalyse. Teks pabrukti uodegas. Ateityje ateis jau ne šimtai tūkstančių, o milijonai migrantų , su tokiais kiekiais nesusidoros niekas. O jei imsis prieš juos smurto, galės vežtis savo tautiečius namo su nupjautomis galvomis, musulmonai skersti moka ne vien baronus....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių