Quantcast

Latvijos VRM: mėginimų kirsti šalies sieną su Baltarusija skaičius yra „nenormaliai didelis“

Mėginimų neteisėtai kirsti Latvijos sieną su Baltarusija skaičius yra „nenormaliai didelis“. Tai trečiadienį Saeimos (parlamento) Gynybos, vidaus reikalų ir korupcijos prevencijos komisijos posėdyje pareiškė Vidaus reikalų ministerijos valstybės sekretoriaus pavaduotojas Vilnis Vitolinis.

„Sausio mėnesį užfiksuota per 1 500 mėginimų, o vasarį – jau daugiau kaip 300 mėginimų neteisėtai kirsti sieną“, - sakė jis.

Anot šalies žiniasklaidos, komisijos posėdyje nebuvo plačiau diskutuojama apie įtemptą padėtį Latvijos ir Baltarusijos pasienyje.

Latvija, kaip ir Lietuva ir Lenkija, susiduria su nelegalios migracijos iš Baltarusijos teritorijos problema. Nuo 2021 metų rugpjūčio 10 d. buvo užkirstas kelias 5 853 mėginimams neteisėtai pereiti šalies sieną, o iš viso nuo praėjusių metų pradžios buvo sulaikyti 473 migrantai.

Nepaprastoji padėtis pasienyje su Baltarusija buvo paskelbta praėjusių metų rugpjūčio 11 d. Ji jau ne kartą buvo pratęsta ir galios bent jau iki šių metų gegužės 10 d. Pasieniečiams saugoti sieną padeda Latvijos armija ir policija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Morgana

Morgana  portretas
Tai juos maitina , apgyvendina, labai mažai deportuoja, o ko ne pažeidinėti sienų . Už tai jų nebaudžia , žinot baisu kai lenda visokio plauko pažeidėjai

žurnaliste,

žurnaliste, portretas
turėtum žinoti ,kad "armija "yra rusiškas žodis,lietuviškai reikia rašyti : Latvijos kariuomenė.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių