Quantcast

Latvijos premjeras skeptiškai vertina idėją didinti sergamumo COVID-19 rodiklį

Latvijos premjeras Krišjanis Karinis penktadienį pareiškė skeptiškai vertinantis idėją didinti sergamumo koronavirusine infekcija rodiklį, nuo kurio šalis bus laikoma paveikta.

„Tai sprendimas, kurio aš nesu pasirengęs priimti, nebent būtų įvestos kitos ribojančios priemonės. Nemanau, kad visuomenė yra pasirengusi leisti daugiau žmonių atvykti į Latviją, tuo pačiu atimant iš mūsų veiksmų laisvę“, – pabrėžė jis.

Per spaudos konferenciją ministras pirmininkas pabrėžė, kad latvių vyriausybė atidžiai laikosi ekspertų rekomendacijų, dėl to sergamumas COVID-19 jo šalyje yra vienas žemiausių pasaulyje.

Jei ekspertai palaikys šio rodiklio keitimą, K. Karinis sakė būsiantis pasirengęs svarstyti tokį pasiūlymą. Tačiau, pasak jo, kol kas nė vienas ekspertas to nepasiūlė.

Lietuvos sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga anksčiau penktadienį paskelbė, kad nuo kitos savaitės paveiktomis koronaviruso šalimis bus laikomos tos, kur sergamumas per dvi savaites viršija 25 atvejus 100 tūkst. gyventojų, o ne 16 atvejų kaip iki šiol.

Pasak jo, tokį sprendimą taip pat yra priėmusi Estija, su Latvija dėl to tebevyksta derybos.

Lietuvoje iki šiol privaloma 14 dienų izoliacija buvo taikoma asmenims, atvykusiems iš šalių, kuriose sergamumo rodiklis per paskutiniąsias 14 dienų buvo didesnis negu 16 atvejų 100 tūkst. gyventojų.

A. Verygos teigimu, reikalavimas atvykstantiems turėti neigiamą koronaviruso testą arba pasidaryti jį atvykus išliks kaip ir iki šiol.

Tokią kartelę, iki kurios nebūtų taikoma saviizoliacija, taikyti visos Europos mastu yra siūliusi ir Europos Komisija (EK).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių