Quantcast

Latvijos policija prašo M. Bunkaus nužudymo byloje pateikti kaltinimus keturiems asmenims

Latvijos policija pirmadienį paprašė prokuratūros pateikti kriminalinius kaltinimus keturiems asmenims bankroto administratoriaus Martino Bunkaus nužudymo byloje, pranešė naujienų agentūra LETA.

Tyrimo metu policija gavo įrodymų, leidžiančių baudžiamojoje byloje įtariamaisiais pripažinti keturis asmenis – tris Latvijos piliečius ir vieną Rusijos pilietį. Tyrimas leido susidaryti aiškų nusikaltimo aplinkybių ir jame dalyvavusių asmenų vaizdą, įskaitant vaidmenų pasiskirstymą – nuo nužudymo užsakovo iki organizatoriaus ir vykdytojo. Bylos dokumentai sudaro 121 tomą.

1974 metais gimęs asmuo kaltinamas nužudymu itin sunkinančiomis aplinkybėmis organizuotoje grupėje, neteisėta šaunamųjų ginklų apyvarta ir neteisėtu ikiteisminio tyrimo informacijos atskleidimu. LETA turimais duomenimis, šis asmuo yra Rusijos pilietis.

1961 ir 1953 metais gimę asmenys kaltinami kurstymu nužudyti itin sunkinančiomis aplinkybėmis,  Remiantis LETA turima informacija, tai yra Aleksandras Babenka ir verslininkas Mihailas Ulmanis.

1970-aisiais gimęs asmuo kaltinamas nužudymu itin sunkinančiomis aplinkybėmis organizuotoje grupėje. LETA nurodo, kad tai Arkadijus Judinas.

Trys iš įtariamųjų buvo suimti, o vienam paskirta kardomoji priemonė, nesusijusi su laisvės atėmimu. A. Judinas buvo paleistas į laisvę po kelių mėnesių kalėjime.

Policija pažymėjo, kad tiriant žmogžudystę labai svarbus buvo tarptautinis bendradarbiavimas.

Prokuratūros atstovė spaudai Aiga Eiduka LETA sakė, kad prokuratūra bylą gavo lapkričio 24 dieną, o sprendimą dėl kaltinimų prokuroras turi priimti per dešimt dienų.

M. Bunkus buvo nušautas 2018 metų gegužės 30 dienos rytą, kai važiavo pro Rygos Miško kapines.

2022 metų gegužės 24 dieną valstybės policija paskelbė, kad pavyko nustatyti praktiškai visus asmenis, susijusius su M. Bunkaus nužudymu, įskaitant samdomą žudiką ir nužudymo užsakovą. Abu jie buvo tarp kelių gegužės 24 dieną suimtų asmenų.

Žiniasklaidoje M. Bunkus anksčiau buvo siejamas su komercinio banko „Trasta Komercbanka“ likvidavimo procesu.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

o???

o??? portretas
??? sis bunkus ar ne buves bunkes vyras ?//

Fui

Fui portretas
Arabai...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių