Quantcast

Latvijoje patvirtinti dar septyni COVID-19 atvejai

Latvijoje per praėjusią parą atlikus 1 448 testus patvirtinti septyni nauji užsikrėtimo koronavirusine infekcija COVID-19 atvejai, šeštadienį informavo Ligų profilaktikos ir kontrolės centras.

Du pacientai į šalį atvykę užsienio piliečiai, vienas yra iš užsienio sugrįžęs Latvijos pilietis. Dar trys užsikrėtė dėl kontakto su žinomais koronaviruso nešiotojais, bet septintojo asmens užsikrėtimo aplinkybės kol kas nežinomos.

Bendras Latvijoje patvirtintų COVID-19 atvejų skaičius padidėjo iki 1 238, atlikus iš viso 199 956 pirminius testus koronavirusinei infekcijai nustatyti. Koronaviruso protrūkis šalyje iki šiol pareikalavo 32 žmonių gyvybių.

Kaip rodo Nacionalinės sveikatos apsaugos tarnybos duomenys, šeštadienį šalies ligoninėse tebebuvo gydomi keturi koronavirusu užsikrėtę žmonės; visų jų būklė vidutinio sunkumo. Ne vienas iš šių pacientų nebuvo hospitalizuotas per pastarąją parą.

Persirgę koronavirusine infekcija šalyje pasveiko 1 052 žmonės.

Latvijos gynybos ministerijos atstovė Sandra Bralė penktadienį sakė, kad COVID-19 diagnozuotas vienam kariui Adažių karinėje bazėje. Dar keli kiti kariai turėjo izoliuotis.

Atstovė neatskleidė karių, kurie turėjo artimų kontaktų su susirgusiu kariu, skaičiaus, bet sakė, kad tarp jų yra vienos NATO šalies karys.

Latvijos gynybos pajėgų vadas Leonidas Kalninis visuomeninei televizijai sakė, kad su užsikrėtusiu kariu kontaktavusiems kariams atlikti COVID-19 testai buvo neigiami, bet jie buvo karantinuoti dviem savaitėms, laikantis nustatytos procedūros



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių