Quantcast

Latvijoje per parą nustatyti keturi nauji COVID-19 atvejai

Latvijoje per praėjusią parą patvirtinti keturi nauji koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejai, atlikus 1 783 pirminius testus, trečiadienį pranešė Ligų prevencijos ir kontrolės centras.

Iš viso nuo epidemijos pradžios Latvijoje atliktas 92 751 testas, liga patvirtinta 1 016 žmonių.

Iki šiol 694 užsikrėtusieji pasveiko, 21 pacientas mirė.

Kaip rodo Nacionalinės sveikatos apsaugos tarnybos duomenys, per pastarąją parą jokių naujų COVID-19 pacientų nebuvo hospitalizuota. Šiuo metu Latvijos ligoninėse gydomi 27 koronavirusu užsikrėtę žmonės, iš jų trijų būklė – sunki.

Iki šiol iš šalies gydymo įstaigų išrašytas 131 koronavirusine infekcija persirgęs žmogus.

Latvija nepratęs nepaprastosios padėties

Latvija nepratęs iki birželio 9 dienos dar galiosiančios nepaprastosios padėties. „Mūsų tikslas yra atšaukti nepaprastąją padėtį ir pereiti į naują realybę, kurioje kartu gyvensime su Covid-19“, – trečiadienį per šalies televiziją sakė ministras pirmininkas Krišjanis Karinis.

Vis dėlto, anot premjero, ir atšaukus nepaprastąją padėtį vyriausybė išlaikys kai kuriuos įgaliojimus, kad nedelsiant galėtų reaguoti į galimą epidemiologinės situacijos pablogėjimą. Išliks ir reikalavimai dėl  higienos bei distancijos.

Kad suvaldytų koronaviruso pandemiją, vyriausybė paskelbė nepaprastąją padėtį, kurią jau dukart pratęsė. Ji galios iki birželio 9 dienos. Gegužės pradžioje šalis ėmė švelninti ribojimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių