Quantcast

Lamanšo sąsiauryje per britų karių operaciją sulaikyti septyni asmenys

Britų kariai sekmadienį prie pietinės Anglijos pakrantės perėmė naftos tanklaivį ir sulaikė septynis įtariamuosius, informavo Gynybos ministerija, gavusi pranešimų, kad įgula buvo priversta slėptis nuo jai grasinusių į laivą patekusių asmenų.

Dėl tanklaivio „Nave Androme“ įgulos narių gerovės buvo susirūpinta maždaug vidurdienį Lietuvos laiku, po to, kai jiems teko pasitraukti į saugią laivo dalį.

„Reaguodamas į policijos prašymą, gynybos sekretorius ir vidaus reikalų sekretorė įgaliojo ginkluotųjų pajėgų karius įlipti į Lamanšo sąsiauryje plaukiojusį laivą,.. kuris, kaip įtariama, buvo užgrobtas“, – socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė Gynybos ministerija.

„Ginkluotosios pajėgos perėmė laivo kontrolę ir buvo sulaikyti septyni asmenys“, – nurodė ministerija, pabrėždama, kad įgula yra „saugi ir sveika“.

Anot britų žiniasklaidos, laivą šturmavo Specialioji laivybos tarnyba, o į Liberijoje registruotą tanklaivį buvo įlipę 16 karių.

Pranešama, kad sulaikytieji yra į laivą patekę nigeriečiai.

Vienas šaltinis iš Jungtinės Karalystės pietinės Vaito salos pranešė dienraščiui „The Daily Mail“: „Kapitonas aiškiai pareiškė, kad baiminosi dėl [įgulos narių] gyvybės ir kad jam prireikė skubios pagalbos... Jo balse buvo girdėti neviltis.“

Gynybos ministerija nurodė, kad policijos tyrimai „bus tęsiami“.

„Žodiniai grasinimai“

Gynybos sekretorius Benas Wallace'as pažymėjo, kad operacija vyko „esant tamsiam dangui ir prastėjant oro sąlygoms“.

Ginkluotosios pajėgos perėmė laivo kontrolę ir buvo sulaikyti septyni asmenys

„Visi mes turėtume būti dėkingi mūsų drąsiems kariams“, – pridūrė jis.

„Šiandien esame dėkingi už greitus ir ryžtingus mūsų policijos bei ginkluotųjų pajėgų, sugebėjusių suvaldyti šią situaciją, veiksmus“, – socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė vidaus reikalų sekretorė Priti Patel.

Įtariamieji „žodžiu grasino įgulai“, tačiau „nebuvo gauta jokių pranešimų apie sužeistuosius“, anksčiau pranešė pietinės Hampšyro apygardos policija, pridūrusi, kad 5 km spinduliu aplink tanklaivį buvo paskelbta draudžiamoji zona.

Policijos duomenimis, laivas buvo maždaug už 10 km nuo Vaito salos pakrantės.

Siekiant suvaldyti incidentą, taip pat buvo mobilizuotos JK pakrančių sargyba ir sienos apsaugos tarnyba.

Vienas pakrančių sargybos atstovas nurodė, kad į pagalbą policijai buvo išsiųsti du sraigtasparniai.

Laivo savininkams atstovaujanti teisės paslaugų įmonė „Tatham & Co.“ transliuotojui BBC sakė, jog incidentas „100 procentų nebuvo pagrobimas“.

Anot advokatų, pašaliniai asmenys iš tikrųjų pasipriešino juos aptikusių įgulos narių bandymams užrakinti juos kajutėje.

Laivybos bendrovei artimas šaltinis taip pat pranešė BBC, kad įgula kurį laiką žinojo apie tanklaivyje buvusius pašalinius asmenis, kurie ėmė smurtauti artėjant prie Britanijos krantų.

Paskui įgula pasitraukė į saugią laivo citadelę, kur užpuolikai negalėjo patekti, pridūrė šaltinis.

Tanklaivis praėjusią savaitę išplaukė iš Nigerijos gabendamas 42 tūkst. t žalios naftos, o vėliau sekmadienį turėjo prisišvartuoti Sautamptone.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kavenskis

Kavenskis portretas
Reikejo susaudyt nigerius is Nigerijos ir atiduot palaìkus maistui kiauliu fermoms airijoj.....

Jonas

Jonas portretas
Atvyko taikiausios religijos atstovai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių