Quantcast

Laive „Moskva“ buvusio kario mama: visi vadai išsigelbėjo, o šauktiniai liko

  • Teksto dydis:

Rusija iki šiol neskelbia, koks likimas ištiko kariniame laive „Moskva“ buvusius karius. Jų tėvams pranešama, kad vyrai dingo be žinios. Portalas „Nastojaščeje vremia“ atskleidė vieno šauktinio, buvusio laive, vardą ir pasikalbėjo su jo šeima.

Kiek tiksliai buvo karių kreiseryje „Moskva“, nežinoma, tačiau skelbiama, kad jų galėjo būti maždaug 500. Vienas laivu plaukusių jūreivių – Sergejus Grudininas. Jam buvo 21 metai. Vaikinas kilęs iš Amūro srities Blagoveščensko miesto.

S. Grudinino tėvai buvo informuoti, kad sūnus dingo be žinios. Portalo „Nastojaščeje vremia“ žurnalistai kalbėjosi su jūreivio motina Tamara Grudinina.

„Išsiuntėme SMS su sūnaus duomenimis, gavome atsakymą: „Jūsų sūnus dingo“. Kaip taip? Mes patikėjome jiems savo sūnų“, – apgailestavo motina.

Tuomet esą šeimai paskambino S. Grudinino vadas. Jis pasakė, kad kai prasidėjo gaisras laive, juos bandė išvesti. Vaikinas su kitais šauktiniais stovėjo eilėje, tačiau išvesti jų nepavyko. 

Kaip visi vadai pabėgo, o šauktiniai berniukai liko ten?

„Kaip visi vadai pabėgo, o šauktiniai berniukai liko ten? Ar yra vilties, kad vaikinus pavyks išgelbėti? Vadas pasakė: „99 proc.“ – pasakojo T. Grudinina.

Tuomet moteriai paskambino Gynybos ministerijos atstovai ir pranešė, kad jos sūnus – gyvas ir sveikas, tačiau daugiau žinių moteris nesulaukė. Ji tikino ministerijai skambinanti kasdien.

Tamara buvo įsitikinusi, kad jos sūnus nedalyvaus kare Ukrainoje.

„Sakė, kad „Moskva“ karo veiksmuose nedalyvauja, kad laivas – saugomas. Ir visur rašė, kad šauktiniai kare nedalyvauja“, – pripažino T. Grudinina.

Balandžio 13 dieną kreiseryje „Moskva“ kilo gaisras. Ukrainos valdžia pranešė, kad atakavo laivą raketomis. Balandžio 14 dieną Rusijos gynybos ministerija paskelbė, kad kreiseris nuskendo dėl audros sprogimo. Oficialiai Rusijos pusė nuostolių nepripažįsta ir tvirtina, kad visas ekipažas buvo išgelbėtas.


Šiame straipsnyje: Moskvakaras UkrainojeUkrainamamanuskendo laivaslaivas Moskva

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių