Quantcast

Kyjivas: per Rusijos smūgį Ukrainos rytuose žuvo trys žmonės

Ukrainos rytiniame Donecko regione per Rusijos smūgį humanitarinės pagalbos centrui žuvo trys žmonės, penktadienį atnaujintus duomenis paskelbė gelbėjimo tarnybos.

Anksčiau skelbta apie penkis žuvusiuosius.

„Kovo 24-osios naktį Kostiantynivkos miestas buvo apšaudytas raketomis. Viena iš raketų pataikė į vieno aukšto pastatą“, – platformoje „Telegram“ pranešė gelbėjimo tarnybos.

„Per incidentą žuvo trys žmonės, o dar du buvo sužeisti“, – nurodoma jų pranešime.

Gelbėjimo tarnybos paskelbė vaizdus, kuriuose matyti vieno aukšto pastatas su įgriuvusiu stogu ir šalia jo išsibarsčiusiomis nuolaužomis, gelbėtojams vertinant įvykio vietą.

Viena iš raketų pataikė į vieno aukšto pastatą.

Jų teigimu, tarp aukų yra trys šalies viduje perkeltos moterys iš Bachmuto, Časiv Jaro ir Opytinės – netoliese esančių miestų, atsidūrusių karo centre.

Kostiantynivka yra maždaug už 25 km į vakarus nuo Bachmuto – pramoninio miesto, kuriame vyksta ilgiausi ir kruviniausi invazijos mūšiai.

Regiono prokuroro pareiškime teigiama, kad Rusijos kariuomenė Kostiantynivką apšaudė iš priešlėktuvinės raketų sistemos S-300.

Tuo metu pietinio Chersono regiono, kurį iš dalies kontroliuoja Rusijos pajėgos, valdžia pranešė, kad per pastarąją parą Rusijos smūgiai nužudė vieną civilį.

Be to, rusų pajėgoms naktį į penktadienį atakavus šiaurės rytinę Ukrainos Sumų sritį žuvo du žmonės, dar 10 nukentėjo, sakė vietos valdžia.

Ukrainos karinių oro pajėgų vadovybės atstovas Jurijus Ihnatas taip pat sakė, kad naktį rusai panaudojo bepiločius „Shahed“, kurie atakavo ir Kryvyj Riho dalį. Miesto pareigūnų teigimu, aukų ten pavyko išvengti.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeDoneckasraketosBachmutasChersonas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių