Quantcast

Kvaišalais vis dažniau apsinuodija ne tik paaugliai, bet ir keturkojai augintiniai

  • Teksto dydis:

Iš šalies veterinarų statistikos paaiškėjo, kad per pastaruosius penkerius metus labai padaugėjo šunų apsinuodijimo... marihuana atvejų. Manoma, kad tai susiję su šių kvaišalų, skirtų pramogai, legalizavimu Jungtinėse Valstijose, pasakojama LNK reportaže.

Klasikinis šunų apnuodijimo marihuana atvejis, kai šuo suėda gatvėje numestą kanapių suktinės nuorūką. Deja, nacionalizavus pramogai skirtą marihuaną jau trisdešimt aštuoniose Amerikos valstijose bei Kanadoje, tokių nuorūkų gatvėse akivaizdžiai padaugėjo, nes nauji įstatymai dažnai nedraudžia rūkyti „žolę“ viešose vietose. Taip tokios nuorūkos gali atsidurti ir jūsų keturkojo draugo gerklėje.  

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Aš nieko nepastebėjau. Jis kaip visada šniukštinėjo žemę ir viską apžiūrinėjo. O kai grįžau į butą, maždaug po valandos jis ėmė į nieką nereaguoti, miegojo, nekrutėjo. Kai pažadinau, jo akys žvairavo, o galva visą laiką drebėjo. Jis buvo apkvaišęs ir paranojiškas“, – pasakojo šuns savininkė Colleen Briggs.

Kai pažadinau, jo akys žvairavo, o galva visą laiką drebėjo. Jis buvo apkvaišęs ir paranojiškas.

 

Niujorke gyvenanti Colleen iš pradžių ne juokais persigando ir puolė gydyti savo šunį. Laimė, toks apsinuodijimas šunims nėra mirtinas.

„Iš tikrųjų jau taip nutiko tris kartus“, – piktinosi primėtytomis nuorūkomis C. Briggs.

Kita vertus, reikia turėti omenyje, kad šunys gerokai sunkiau nei žmonės pakelia apsinuodijimą tokiais kvaišalais.

„Apkvaišę šunys krato galvą, jiems teka seilės, jų akių vyzdžiai labai išsiplečia. Gyvūnai atrodo tarsi išprotėję. Žinoma, jie gali pradėti nevalingai šlapintis arba tuštintis. Tai – labai klasikinis toksiškumo požymis“, – teigė veterinarė Amy Attas.

Dėl smarkaus apnuodijimo gali tekti vežti šunį pas veterinarą. Net – plauti skrandį arba naudoti lašines, kad būtų išvalytas kraujas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

prielaida

prielaida portretas
, kad kartu su pabėgeliais iš karo zonos ir šitas ''malonumas'' pasklido aplink ..............

Lietuvoje

Lietuvoje portretas
toks geras gyvenimas,kad net gyvunai nenori jo matyti blaiviomis akimis!

Rasa

Rasa portretas
Narkomanų ir iškrypėlių partija šito siekia ir Lietuvoje
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių