Quantcast

Kruvina savaitė Burkina Fase: džihadistų išpuoliai nusinešė 40 žmonių gyvybes

Per naują išpuolių bangą Burkina Faso vietovėse, kuriose dažni džihadistų išpuoliai, šią savaitę žuvo apie 40 žmonių, penktadienį pranešė vietos šaltiniai.

Saugumo šaltiniai ir vietos gyventojai sakė naujienų agentūrai AFP, kad per paskutinius smurto išpuolius neramioje Burkina Faso šiaurėje esančiuose kaimuose žuvo apie 20 žmonių.

Ankstų ketvirtadienio rytą ginkluoti vyrai užpuolė tris kaimus šalies šiaurinėje Jatengos provincijoje.

„Vakar apie 5 val. ryto (vietos, 8 val. Lietuvos laiku) ginkluotos grupuotės užpuolė Pelės, Zanos ir Nongfero kaimus“, – penktadienį teigė vietos gyventojas ir nurodė, kad žuvo 25 žmonės.

Gyventojas nurodė, kad buvo daug kitų sužeistų.

Kitas gyventojas sakė, kad „motociklais atvykusius užpuolikus persekiojo savanoriai (civiliai kariuomenės pagalbininkai) ir kariai“.

Išpuolį patvirtino saugumo šaltinis, kuris nurodė, kad žuvo apie 20 žmonių, ir pridūrė, kad vyksta užpuolikų paieškos operacijos.

Užpuolikams, „pasislėpusiems Bargos miške, buvo smogta iš oro“, teigė kitas saugumo šaltinis.

„Keli iš jų mirė“, – teigė jis.

Anksčiau penktadienį pranešta, kad per atskirus įtariamų džihadistų išpuolius Burkina Faso rytuose šią savaitę žuvo dar 20 žmonių.

Pirmadienį ginkluoti vyrai įsiveržė į Kaongo kaimą pietrytinėje Kulpelogo provincijoje ir nužudė mažiausiai 11 žmonių, įskaitant dvi moteris ir vaikus.

Po dviejų dienų buvo atakuotas kaimyninis kaimas, žuvo apie 10 žmonių, anot vietos pareigūno.

Sukilimas

Nuskurdusi Sahelio valstybė, neturinti priėjimo prie jūros, kovoja su džihadistų sukilimu, kuris 2015 metais įsiveržė iš kaimyninio Malio.

Nevyriausybinių organizacijų duomenimis, žuvo daugiau kaip 10 000 civilių, karių ir policininkų, mažiausiai du milijonai žmonių paliko savo namus, o daugiau kaip trečdalis šalies teritorijos yra už vyriausybės kontrolės ribų.

Praėjusiais metais kariuomenėje kilo pyktis dėl didėjančio aukų skaičiaus, todėl buvo įvykdyti du perversmai.

Penktadienį Australijos užsienio reikalų ministrė Penny Wong (Peni Vong) pranešė, kad 88 metų australų gydytojas Kennethas Elliottas (Kenetas Eliotas) buvo išlaisvintas praėjus daugiau nei septyneriems metams po to, kai jį ir jo žmoną Burkina Fase pagrobė su grupuote „al Qaeda“ susiję džihadistai.

Nuo 1972 metų Džibo mieste, esančiame netoli sienos su Maliu, pora vadovavo vienintelei medicinos klinikai. K. Elliotto sutuoktinė Jocelyn (Džoselin) buvo paleista praėjus trims savaitėms po pagrobimo.

Anot australų vyriausybės, jos vyras ketvirtadienio vakarą grįžo į Australiją.

P. Wong pareiškime teigiama, kad vyriausybė ir K. Elliotto šeima nenuilstamai dirbo dėl jo laisvės. Jame nepateikta jokios informacijos apie jo paleidimo aplinkybes.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
uzsigime bandito genais isproteje o kur to satynis tai kazkur kt dimensijoje satanystu irstvoje z=0
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių