Quantcast

Kremlius: V. Putinas žada apsilankyti Rytų Ukrainoje

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas „su laiku“ apsilankys Rytų Ukrainos Donbaso regione, kaip vadinamos Donecko ir Luhansko sritys, kurį jis teigia aneksavęs, šeštadienį rusų naujienų agentūroms pranešė Kremlius.

„Žinoma, su laiku tai įvyks. Tai yra Rusijos Federacijos regionas“, – sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas, tačiau nenurodė, kada tai gali įvykti.

Rugsėjį Maskva surengė pseudoreferendumus keturiuose Ukrainos regionuose – Donecko, Luhansko, Zaporižios, Chersono – ir pareiškė, kad gyventojai nubalsavo už prisijungimą prie Rusijos, kuri vasarį užpuolė savo provakarietišką kaimynę.

Spalio pradžioje Kremliuje įvykusioje ceremonijoje V. Putinas oficialiai aneksavo šias teritorijas, nors jo pajėgos niekada jų visiškai nekontroliavo.

Jungtinės Tautos pasmerkė „bandymą neteisėtai aneksuoti“ Ukrainos žemes ir paragino tarptautinę bendruomenę „nepripažinti jokių Rusijos paskelbtų sienų pakeitimų“.

Nuo to laiko Rusija prarado nemažai Ukrainoje kontroliuotų teritorijų.

Lapkritį Maskva atitraukė karius iš Chersono – pagrindinio to paties pavadinimo regiono miesto ir vienintelės bet kurio regiono sostinės, kurią Rusija buvo užėmusi per puolimą Ukrainoje.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeVladimiras PutinasRytų Ukrainavizitas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių