Quantcast

Kremliaus finansuojama televizija „RT France“ po sąskaitų įšaldymo skelbia užsidaranti

  • Teksto dydis:

Rusijos valstybinio transliuotojo „Russia Today“ (RT) padalinys Prancūzijoje „RT France“ nutrauks veiklą po to, kai dėl Maskvos invazijos į Ukrainą buvo įšaldytos jo banko sąskaitos Prancūzijoje, šeštadienį pranešė „RT France“ vyriausioji redaktorė.

„Po penkerių metų priekabiavimo valdžia pasiekė savo tikslą: „RT France“ bus uždaryta“, – tviteryje parašė Ksenija Fiodorova.

Anot jos, dėl sąskaitų įšaldymo – o tai buvo padaryta įgyvendinant naujausias Europos Sąjungos (ES) sankcijas Rusijai – 123 darbuotojai gali negauti atlyginimų už sausio mėnesį ir gali netekti darbo.

Maskva jau įspėjo, kad imsis atsakomųjų priemonių dėl tokių Prancūzijos finansų ministerijos veiksmų, apie kuriuos pirmosios penktadienį pranešė „RT France“ profsąjungos.

Dėl „RT France“ sąskaitų blokavimo bus imtasi atsakomųjų priemonių prieš Prancūzijos žiniasklaidą Rusijoje.

„Dėl „RT France“ sąskaitų blokavimo bus imtasi atsakomųjų priemonių prieš Prancūzijos žiniasklaidą Rusijoje“, – pareiškė naujienų agentūrų TASS ir „RIA Novosti“ cituojamas anoniminis šaltinis užsienio reikalų ministerijoje, apkaltinęs Paryžių „Rusijos žurnalistų terorizavimu“.

Prancūzijos finansų ministerija naujienų agentūrai AFP paaiškino, kad tinklo turtas buvo įšaldytas laikantis naujausių ES sankcijų, o ne Paryžiaus iniciatyva.

Netrukus po to, kai Kremlius 2022 metų vasarį pasiuntė savo pajėgas į Ukrainą, Europos Sąjunga uždraudė Rusijos valstybinių žiniasklaidos priemonių RT ir „Sputnik“ transliacijas visoje Bendrijos teritorijoje.

„RT France“ pateikė apeliaciją dėl tokio draudimo, tačiau Europos Teisingumo Teismas (ETT) liepą ją atmetė ir paliko draudimą galioti.

„RT France“ buvo uždrausta transliuoti dėl dezinformacijos skleidimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klpd.

Klpd. portretas
nu tada - durni. Reikia žinot ką ir kaip šneka Priešas. Rusai, mano nuomone, vistiek ras kaip transliuoti , o dabar transliuoti leis ne kažkiek- tai normaliai TV o tik grynai juodai propagandinei. Palydovų Žemės orbitoje taigi nenumušit:D) Kaip ir interneto visiškai irgi ,,neužsuksit"..:D)

>>>,Putinas-fašistas,,

>>>,Putinas-fašistas,, portretas
niekas jokios naftos neperpumpuoja juroje, uztenka pezeti nesamones. Ne tik Kinija su Indija to nedaro, bet ir nenori to daryti nes 1.Perdirbta Rusijos nafta leidziama pardavineti vakaru pasauliui 2. Pardavinejanciai rusiska nafta saliai laivai neteks draudimu ir leidimu iplaukti i vakaru pasaulio uostus, o bankams ivesti draudimai. 3.Rusija neturi kitu pirkeju, todel Indijai ir Kinijai pardavineja su 25% nuolaida, O ir tai sudaro vos 15% vakarams pardavinetos naftos.

Harris

Harris portretas
Nustebino ne tai, kad uždaro. Nustebino, kad iki šiol veikė.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių