Quantcast

Korupcija kaltinamos graikų europarlamentarės E. Kaili advokatas tvirtina, kad ji nekalta

Graikijos Europos Parlamento narės Evos Kaili advokatas antradienį pareiškė, kad jo klientė yra nekalta, po to, kai jai buvo pateikti kaltinimai korupcija atliekant tyrimą dėl įtariamų Kataro kyšių.

Belgija pateikė kaltinimus keturiems įtariamiesiems, įskaitant E. Kaili, vykdydama tyrimą dėl įtarimų, kad pasaulio futbolo čempionato šeimininkas Kataras dalijo pinigus ir dovanas, siekdamas daryti įtaką ES politinėms diskusijoms.

Dar du asmenys buvo paleisti po apklausos.

„Ji laikosi pozicijos, kad yra nekalta. Ji neturi nieko bendra su Kataro kyšiais“, – privačiam Graikijos televizijos kanalui „Open TV“ sakė Michalis  Dimitrakopulas (Michalis Dimitrakopoulos), turėdamas omenyje M. Kaili, iš kurios buvo atimtos EP pirmininkės pavaduotojos pareigos.

Belgijos prokurorai sakė, kad vieno įtariamojo namuose rasta 600 000 eurų, vieno Europos Parlamento nario bute – 150 tūkst. eurų, o viešbučio kambaryje lagamine – keli šimtai tūkstančių eurų.

Paklaustas, ar E. Kaili namuose buvo rasta grynųjų pinigų, M. Dimitrakopulas atsakė: „Aš to nei patvirtinu, nei paneigiu. Tai yra konfidencialu. Neturiu supratimo, ar buvo rasta pinigų ar kiek jų rasta.“

Penktadienį Briuselyje buvo sulaikyta 44 metų Graikijos socialistė ir viena iš Europos Parlamento pirmininkės pavaduotojų E. Kaili.

Iš jos buvo atimtos pirmininkės pavaduotojos pareigos, o EP frakcijų vadovai antradienį susitiks, kad parengtų balsavimą dėl oficialaus atleidimo iš pareigų.

Jai paskirtas kardomasis kalinimas, o trečiadienį vyks posėdis, kuriame bus sprendžiama, ar ji ir dar trys kaltinamieji turės likti suimti, kol bus pradėtas korupcijos bylos nagrinėjimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taigi

taigi portretas
/nekaltumas/ pekamas ir uzD pinigus ===

Ramus

Ramus portretas
Gali sakyti , kad ten mano pinigai. Tegul teisia mane dabar musu demokratiskiausias teismas pasaulyje.

koska

koska portretas
brosila kotiat eto Putin vinovat:-)))))))
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių