Quantcast

Kopdamas į Everestą žuvo Rusijos alpinistas

Kopdamas į Everestą žuvo vienas Rusijos alpinistas, sekmadienį pranešė pareigūnai.

Vyras, kurio tapatybė neskelbiama, tapo jau antra auka per šį sezoną kopiant į aukščiausią pasaulio viršukalnę. Jis mirė šeštadienį vienoje iš stovyklų 6 553 metrų aukštyje, kur sunegalavo aklimatizacijos metu.

„Jo kūnas buvo atgabentas į bazinę stovyklą ir bus nuskraidintas į Katmandu, kai tik pagerės orai“, – AFP sakė Nepalo turizmo departamento pareigūnas Bhisma Rajas Dhungana (Bhišma Radžas Dhungana).

„Nors mirties priežastis dar nenustatyta, manoma, kad taip galėjo įvykti dėl komplikacijų, susijusių su aukštikalnių liga“, – nurodė jis.

Alpinisto mirties faktą taip pat patvirtino vedlys šerpas Mingma Gelu iš ruso ekspediciją organizavusios agentūros „Seven Summits Treks“.

Nors mirties priežastis dar nenustatyta, manoma, kad taip galėjo įvykti dėl komplikacijų, susijusių su aukštikalnių liga.

Tai jau antra netektis šį sezoną ant 8 848 metrų aukščio kalno Nepalo pusėje.

Praėjusį mėnesį ant kalno buvo rastas negyvas Nepalo šerpas Ngimi Tenji (Ngimis Tendžis), nešęs reikalingą įrangą į 2-ąją stovyklą.

Šeštadienį Everesto viršukalnę pasiekė 11 Nepalo alpinistų grupė. Jie pirmieji iš šimtų alpinistų, kurie artimiausiomis savaitėmis bandys šturmuoti aukščiausią pasaulio kalną jo pietiniu šlaitu.

Nepaliečių vyriausybė šį sezoną, trunkantį nuo balandžio vidurio iki gegužės pabaigos, išdavė leidimus 316 alpinistų, įskaitant 17 rusų.

Kasmet kopiant į aukščiausią viršukalnę vidutiniška žūsta po penkis alpinistus.

Tačiau 2019 metais žuvusiųjų buvo 11, keturi iš jų žuvo, kaip teigiama, dėl per didelio į alpinistų skaičiaus trasoje tais metais ir dėl to susidariusių spūsčių kopimo maršrutuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių