Quantcast

Konektikute per įkaitų vadavimo operaciją sprogus pastatui sužeisti 8 pareigūnai

  • Teksto dydis:

Konektikute policijos ir SWAT specialiųjų pajėgų pareigūnams trečiadienio vakarą vedant derybas su vienu vyru, užsibarikadavusiu ūkiniame pastate prie namo su įkaitais paimta savo žmoną ir kitais šeimos nariais, driokstelėjus sprogimui buvo sužeisti maždaug aštuoni pareigūnai, pranešė valstijos policija ir vietos valdžia.

Anot Nort Heiveno miestelio valdybos pirmininko Michaelo Fredos (Maiklo Fridos), sužeisti pareigūnai buvo nuvežti į ligoninę, tačiau nė vienas jų nepatyrė pavojų gyvybei keliančių traumų.

Sprogimas daržinėje nugriaudėjo apie 8 val 30 min. vietos (15 val. 30 min. Lietuvos) laiku.

„Tai prasidėjo vėlyvą popietę nuo pranešimo apie šeiminio smurto incidentą. (Policijos pareigūnai) mėgino įkalbėti vyrą išeiti iš namų ir nuraminti aistras. Įvykus sprogimui padėtis pablogėjo“, – televizijai WTIC-TV sakė M. Freda.

Jis pridūrė, kad sužeisti pareigūnai patyrė žaizdų, nubrozdinimų ir sumušimų. Sužeistieji buvo paguldyti į Jeilio–Niu Heiveno ligoninę, tačiau jų ir įtariamojo bei jo šeimos narių būklė kol kas nėra tiksliai žinoma.

Miesto valdžios pareigūnai sakė, kad to vyro žmona prieš sprogimą spėjo ištrūkti iš pastato.

Vietiniai gyventojai pranešė policijos „Facebook“ paskyroje, jog apie 8 val. 30 min. vietos laiku girdėjo sprogimą ir pajuto, kad sudrebėjo jų namai. Tada sprogęs pastatas užsiliepsnojo ir pasigirdo mažesnių sprogimų, o į įvykio vietą atskubėjo daugiau pareigūnų.

„Pajutau, kad sudrebėjo mano namas. Atrodė, tarsi bomba būtų sprogusi mano palėpėje“, – dienraščiui „New Haven Register“ sakė netoli gyvenantis Davidas DiMartino (Deividas Dimartinas).

Policija kol kas nepaskelbė, kodėl buvo iškviesti pareigūnai, bet uždarė aplinkines gatves ir paprašė gyventojų laikytis atokiau nuo įvykio vietos.

Praėjus valandai gaisrininkai pradėjo gesinti gaisrą.

Valstijos policijos tarnyba nurodė padedanti Nort Heiveno pareigūnams tirti incidento aplinkybes.

Šis už 43 km į pietus nuo Konektikuto sostinės Hartfordo esantis miestelis yra netoli Niu Heiveno, kur įsikūręs Jeilio universitetas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių