Quantcast

Kolumbijoje per protestus jau žuvo 11 žmonių

Per protestus prieš policijos smurtą Kolumbijoje, jau antrą naktį rengiamus Bogotoje ir kaimyninėje Soačoje, žuvo 11 žmonių, dar šimtai sužeisti, penktadienį pranešė vyriausybė, skelbia „Reuters“.

Demonstrantai į gatves rinkosi dvi pastarąsias naktis. Jie siekė pareikšti nepasitenkinimą dėl 46-erių Javiero Ordonezo žūties. Vaizdo įraše matyti, kaip policijos pareigūnai dviejų vaikų tėvą J. Ordonezą daug kartų nukratė elektra naudodamiesi tazeriu. Vėliau ligoninėje jis mirė.

Per protestus trečiadienį Bogotoje buvo nušauti septyni žmonės, kuriems buvo 17–27 metai, skelbė Bogotos merija. Kolumbijos vyriausybė pranešė, kad tą pačią naktį Soačoje žuvo dar trys žmonės.

Kai kurių Bogotoje žuvusiųjų šeimos nariai žurnalistams sakė, kad aukos net nedalyvavo protestuose.

Ketvirtadienį Bogotoje žuvo dar viena moteris. Ji buvo partrenkta pavogtos viešojo transporto priemonės, teigė vietos ir šalies vyriausybės pareigūnai.

Remiantis vyriausybės duomenimis, susirėmimų metu sužeista daugiau nei 200 civilių ir 194 policijos pareigūnai.

Vaizdo įraše matyti policijos pareigūnų prie žemės prispaustas J. Ordonezas. Jis tazeriu krečiamas elektros maldauja: „Daugiau nebereikia, prašau“.

Policija skelbė, kad J. Ordonezas gatvėje su draugais gėrė alkoholį ir taip pažeidė saugaus atstumo laikymosi dėl koronaviruso taisykles. Jis buvo nuvežtas į policijos nuovadą vakarinėje Bogotos dalyje, kur vėliau ir rinkosi daugiausia protestuotojų, ir galiausiai mirė ligoninėje.

Du policijos pareigūnai buvo sulaikyti, laukiant tyrimo dėl J. Ordonezo mirties, kiti penki sulaikyti dėl įtariamų smurtinių veiksmų per protestus.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių