Quantcast

Klimato aktyvistai užėmė milžinišką ekskavatorių Vokietijos anglių kasykloje

Protestuodami prieš netoliese esančio kaimo sunaikinimą, kad būtų išplėsta atskira kasykla, klimato aktyvistai užėmė milžinišką anglių ekskavatorių vakarų Vokietijoje.

Energetikos bendrovė RWE Vokietijos naujienų agentūrai „dpa“ pranešė, kad ankstų pirmadienį keturi žmonės užlipo ant ekskavatoriaus, todėl Hambacho rusvosios anglies kasykloje darbai buvo sustabdyti. Apie incidentą informuota policija, teigė bendrovė.

Prieš anglių naudojimą kovojanti grupė „Ende Gelaende“ tinklalapyje „Mastodon“ rašė, kad antroji aktyvistų grupė užlipo ant tilto, kad užblokuotų įvažiavimą į Liucerato kaimą, kuris praėjusią savaitę tapo protestų židiniu.

Tūkstančiai žmonių šeštadienį dalyvavo demonstracijoje prieš tai, kad RWE, norėdama išplėsti „Garzweiler“ anglių kasyklą, esančią maždaug už 20 km į šiaurę nuo Hambacho, sulygintų kaimą su žeme.

Trečiadienį policija ir RWE pradėjo iškeldinti aktyvistus iš Liucerato, šalindami kelio užtvaras, ir buldozeriu griaudami pastatus. Sekmadienį pranešta, kad operacija jau beveik baigta.

Vyriausybė ir RWE teigia, kad anglių, esančių po Liuceratu, reikia norint užtikrinti Vokietijos energijos tiekimą ateinančiais metais. Aplinkosaugos aktyvistai ir mokslininkai su tuo nesutinka ir įspėja, kad dešimčių milijonų tonų anglies deginimas pakenktų Vokietijos kovos su klimato kaita tikslams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Vakarai jau seniai nukvako. Patys nežino ko nori. Bet matyt, visai jau riesta be rusiškų dujų jiems, kad tenka grįžti prie anglių. Gal ir elektromobilių atsisakys ?

G

G portretas
Vokietijos "žaliojo kurso" politika labai įdomi. Ypač jo realizacija su anglimis. Prieš šiuos naujus metus uždarė, veikiančias techniškai tvarkingas atomines, kurios visiškai neutralios CO atžvilgiu ir kaip ekologišką alternatyvą įjungė anglių elektrines. Gynybos srityje irgi viskas panašiai atrodo kaip ir žaliojo kurso įgyvendinime, nors gal mes čia kažkokios slaptos minties nesuprantam.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių