Quantcast

Per klaidą du kūdikiai paskiepyti nuo koronaviruso: skubiai paguldyti į ligoninę

Brazilijoje du kūdikiai buvo skubiai paguldyti į ligoninę, kai jiems vietoj planinių skiepų buvo suleista vakcinos nuo koronaviruso. Tai sekmadienį pranešė portalas „Uol“.

Jo žiniomis, incidentas įvyko ketvirtadienį šalies pietryčiuose esančios San Paulo valstijos Sorokabos miesto skiepijimo punkte. Dviejų mėnesių mergaitei ir keturių mėnesių berniukui vietoj kombinuotos vakcinos nuo kokliušo, difterijos, stabligės, hepatito B ir hemofilinės infekcijos per klaidą buvo suleistas „Pfizer“ preparatas nuo koronaviruso. Mažyliams pakilo temperatūra, prasidėjo skausmai ir pykinimas, todėl jie buvo hospitalizuoti.

Kaip patikslino portalas, vakcinos gamintojai rekomendavo, kad vaikai praleistų ligoninėje savaitę. Kas dvi paras bus tiriamas jų kraujas, atliekama elektrokardiograma. Pasak regiono epidemiologinės priežiūros centro atstovų, panašių incidentų buvo ir kituose miestuose, ir kiekvieną kartą buvo fiksuojamas analogiškas šalutinis poveikis kūdikiams.

Vaikus skiepijusi medicinos sesuo nušalinta nuo darbo. Atliekamas tarnybinis patikrinimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ginta

Ginta  portretas
Vargsai vaikao ka is junori padaryt ziauru. Kazin dar ar per klaida.... Sitie besirdziai specialiai paskiepino uz bandomuosius triusius ir tuoj skaitysim kad skiepins tik gimusius

Niekas

Niekas  portretas
Niekam nieko neatlygins. Patys pasirašote, kad niekam neuždavinesite nereikalingų klausimų.

Birutė

Birutė portretas
Štai kokia baisi nelaimė,o mūsų Dulkys neturėdamas smegenų dar drįsta mums kišti tą vakciną.Tėveliai kovokite prieš tuos nevidonus,nes jie išnaikins mus.Ir tai valdžiai teks skaudžiai atlyginti už prievarta suleistą vakciną.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių