Quantcast

Kirgizija perspėjo savo piliečius vengti Rusijos invazijos palaikymo simbolio „Z“

Kirgizijos saugumo tarnybos ketvirtadienį perspėjo piliečius, kad jiems gali grėsti baudžiamoji atsakomybė už simbolio „Z“, reiškiančio paramą Maskvos invazijai į Ukrainą, demonstravimą.

Kirgizijos nacionalinio saugumo komitetas nurodė organizacijoms, nuomojančioms paradines uniformas pergalės prieš nacistinę Vokietiją Antrajame pasauliniame kare paminėjimui, vengti simbolio „Z“, nes jis „gali kurstyti neapykantą tarp etninių grupių“, o už šį nusikaltimą Kirgizijoje yra numatyta baudžiamoji atsakomybė.

Savo pareiškime komitetas perspėjo ir šalies piliečius vengti su simboliu „Z“ susijusių ženklų per gegužės 9 dieną vyksiantį Pergalės dienos paradą.

Šį ženklą dažnai galima matyti Ukrainoje ant Rusijos technikos ir karių uniformų, Maskvai tęsiant savo invaziją.

Tuo metu Kremlius skatina civilius jį naudoti kasdieniniame gyvenime kaip patriotizmo ir nacionalinės vienybės simbolį.

Nors patikimų apklausų duomenų gauti sunku, panašu, kad Rusijos įsiveržimas į Ukrainą suskaldė visuomenės nuomonę tokiose šalyse kaip Kirgizija ir kaimyninis Kazachstanas, kur gyvena didelės etninių rusų ir rusakalbių bendruomenės.

Nė viena iš penkių daugiausia musulmoniškų Centrinės Azijos valstybių tiesiogiai nepasmerkė Maskvos, kuri yra svarbi regiono prekybos ir saugumo partnerė.

Tačiau turtingiausia regiono valstybė Kazachstanas, kur gyvena didelė etninių rusų mažumos bendruomenė, šį mėnesį parnešė, kad šiemet gegužę neplanuoja karinių paradų. Šį sprendimą jis motyvavo tuo, kad tokiems renginiams reikia didelių išlaidų. 


Šiame straipsnyje: karaskaras UkrainojeZ simbolisKirgizija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių