Quantcast

Kiprui pavyko suvaldyti didžiausią per kelis dešimtmečius miško gaisrą

Kipro miškų ūkio departamentas pirmadienį paskelbė, kad aukų pareikalavęs miško gaisras, didžiausias saloje per kelis pastaruosius dešimtmečius, dabar „visiškai kontroliuojamas“.

Šeštadienį kilęs ir stipraus vėjo genamas gaisras nusiaubė Troodo kalnagūbrio dalis, žuvo keturi darbininkai egiptiečiai. Galiausiai ugnis buvo suvaldyta pilant vandenį iš graikų ir izraeliečių lėktuvų.

„Gaisras... pirmadienį 8 val. (ir Lietuvos laiku) visiškai suvaldytas“, – sakoma departamento pranešime.

Departamentas nurodo, kad aplink Arakapo kaimą vis dar yra daug ugniagesių, pasirengusių kovoti su galimais kitais ugnies židiniais.

Gaisras vadinamas didžiausiu nuo Kipro Respublikos įkūrimo 1960 metais. Per jį sudegė 50 namų, buvo apgadinta elektros perdavimo linijų, teko evakuoti 10 kaimų.

EPA-ELTA nuotr.

Išdegė maždaug 55 kv. km miškų ir pasėlių.

Keturi darbininkai egiptiečiai žuvo bandydami pabėgti iš Odo kaimo.

Naujienų agentūros AFP reporteriai Oros kaime iki horizonto matė pajuodusiais strampais virtusius senovinius alyvmedžius ir pelenais virtusius krūmynus, kelis sudegusius namus.

Vienas 67 metų ūkininkas buvo areštuotas dėl įtarimų sukėlus gaisrą.

Pasak policijos, liudininkai jį matė išvažiuojantį iš Arakapo automobiliu, kai ten kilo gaisras. Jam gali grėsti kaltinimai dėl keturių žmonių mirties.

Gesinant gaisrą dalyvavo per 600 žmonių iš gelbėjimo tarnybų ir kariuomenės, tuzinas lėktuvų, 70 ugniagesių mašinų, žvalgymo dronas, pranešė Miškų ūkio departamentas.

Į pagalbą atskrido orlaivių iš Izraelio, Graikijos ir britų bazių Kipre.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių