Quantcast

Kipro policija panaudojo ašarines dujas po susirėmimų migrantų stovykloje

  • Teksto dydis:

Kipro policija penktadienį panaudojo ašarines dujas po to, kai perpildytame migrantų priėmimo centre kilo gaisras, kilus susirėmimams, kuriuos sukėlė skirtingų tautybių asmenų ginčas, pranešė pareigūnai.

Vienam asmeniui prireikė gydymo ligoninėje, nes jis buvo sužeistas sostinės Nikosijos pakraštyje esančioje Purnaros migrantų stovykloje.

Žmonės svaidė vieni į kitus akmenis ir daiktus, todėl daugelis paniškai bėgo, o ugniagesiai skubėjo gesinti gaisro. Vėliau įtampa nurimo, sakė policijos atstovas.

Policijos viršininkas Stelijas Papateodoru (Stelios Papatheodorou) dėl smurto kaltino centro perpildymą. Jis pritaikytas talpinti 800 žmonių, bet jame jų glaudžiasi dvigubai daugiau.

„Policija daro viską, kas įmanoma, kad apsaugotų teritoriją ir stovykloje gyvenančius žmones“, – sakė S. Papateodoru.

Kipro naujienų portalas „Philenews“ pranešė, kad tarp prieglobsčio prašytojų iš Kongo Demokratinės Respublikos ir Nigerijos – dviejų didžiausių migrantų grupių Kipre – kilo susirėmimai.

Europos Sąjungai priklausantis Kipras teigia, kad jam tenka nagrinėti daugiausiai visoje ES pirmą kartą pateikiamų prašymų suteikti prieglobstį, palyginti su šalies gyventojų skaičiumi. Kipre gyvena apie milijonas žmonių.

Ši maža ES valstybė prašė Briuselio imtis veiksmų dėl „neproporcingai didelio“ priimamų prieglobsčio prašytojų skaičiaus.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių