Quantcast

Kipre siaučia didžiulis miškų gaisras: rasti keturi žuvusieji

Kipro pietiniame Larnakos rajone antrą dieną siaučiant dideliam miško gaisrui buvo rasti keturi apdegę lavonai, sekmadienį pranešė vidaus reikalų ministras.

„Teismo ekspertai vyksta į įvykio vietą atpažinti... Visi požymiai palaiko prielaidą, kad jie yra keturi dingę asmenys, kurių ieškojome nuo vakar“, – žurnalistams sakė ministras Nikas Nuris (Nicos Nouris). Jis pridūrė, kad visi žuvusieji tikriausiai buvo Egipto piliečiai.

Vidaus reikalų ministerijos vadovas nurodė, kad palaikai buvo rasti šalia Odu kaimo Troodo kalnagūbrio pietiniame pakraštyje.

„Patiriame labiausiai niokojantį gaisrą nuo Kipro Respublikos įkūrimo tiek pagal materialinę žalą, tiek, deja, ir pagal žmonių aukas“, – kalbėjo M. Nuris .

Pasak ministro, vėliau sekmadienį Graikijos ir Izraelio orlaiviai prisidės prie kitų 11 lėktuvų ir sraigtasparnių, dalyvaujančių gaisro gesinimo operacijoje.

Prezidentas Nikas Anastasiadis (Nicos Anastasiades) sekmadienį per „Twitter“ taip pat pripažino, kad šis gaisras yra „tragedija“ ir smarkiausias nuo 1974 metų, kai sala buvo padalyta, Turkijai okupavus jos šiaurinį trečdalį.

„Vyriausybė skubiai suteiks pagalbą nukentėjusiems ir aukų šeimoms“, – pridūrė jis.

Šeštadienio popietę įsipliekęs gaisras privertė evakuoti mažiausiai aštuonias kalnų gyvenvietes, supleškino keletą namų, taip pat išdegino 50 kv. kilometrų pušynų ir sodų, nurodė Aplinkos ministerija.

N. Nuris sakė, kad ugniagesiai ir aviacija sutelks pastangas į du didelius ugnies frontus ties Odu ir Vavacinijos kaimais. Pasak jo, tarnybos „atsargiai optimistiškai“ vertina galimybes suvaldyti liepsnas, bet pastangas gali sutrikdyti vėliau sekmadienį prognozuojamas stiprus vėjas.

Ministras nurodė, kad 36 evakuotieji buvo išgabenti į viešbučius sostinėje Nikosijoje. Tuo metu Melinio kaimo gyventojams siunčiama maisto ir vandens.

Kipro vyriausybė paprašė Europos Sąjungos šalių ir kaimyninio Izraelio priešgaisrinės aviacijos pagalbos. Be to, buvo mobilizuoti atostogų išėję ugniagesiai.

Gaisro gesinimo operacijoje dalyvauja apie 70 priešgaisrinių automobilių, septyni buldozeriai ir 10 vandenį liejančių lėktuvų.

Kipro vyriausybės atstovas Marijus Pelekanas (Marios Pelekanos) sakė, kad vienas iš dvejų Graikijos pasiųstų gaisrų gesinimo lėktuvų „Canadair CL-415“ turėjo sugrįžti dėl techninio gedimo.

Pasak jo, Izraelis atsiuntė du lėktuvus. Tarnybos taip pat laukia patvirtinimo dėl dviejų Italijos lėktuvų atvykimo.

Policija nurodė aštuonioms dienoms suėmusi 67 metų vyrą, įtariant, kad jis galėjo prisidėti sukeliant gaisrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių