Quantcast

Kinijoje žemės drebėjimas pareikalavo aukų, per 120 žmonių sužeista

  • Teksto dydis:

Pietvakarių Kiniją pirmadienį supurtęs 6 balų žemės drebėjimas pareikalavo mažiausiai 11 žmonių  gyvybių, dar 122 buvo sužeisti, bet gelbėtojams pavyko iš sugriuvusių pastatų ištraukti išgyvenusių žmonių.

Vėlai vakare netoli Jibino miesto Sičuano provincijoje įvykusio drebėjimo židinys buvo 16 km gylyje, nurodė Kinijos žemės drebėjimų tinklų centras.

Sugriuvo vienas viešbutis, buvęs netoli epicentro, bet kol kas neaišku, ar ten žuvo arba nukentėjo žmonių, nurodė valstybinė naujienų agentūra "Xinhua". Kai kur vietos plentuose atsivėrė įtrūkimų.

Valstybinio transliuotojo CCTV parodytame reportaže matyti gelbėtojai, naktį išnešantys iš sugriuvusio pastato vieną išgyvenusį žmogų. Kitose nuotraukose matyti, kaip teikiama pagalba moteriai šalia kito sugriuvusio statinio.

Nuotraukose iš Čangningo apygardos matyti ant namo užvirtęs elektros linijos stulpas, mūriniame name atsivėrusi skylė ir išdužę pastatų langai.

Jibino vyriausybė per socialinį tinklą "Weibo" pranešė, kad aštuoni žmonės žuvo Čangningo apygardoje, o dar trys - Čisiano apygardoje. Kaip pranešama, gelbėtojai iš pastatų griuvėsių ištraukė šešis kūnus ir septynis gyvus likusius žmones.

Šį regioną supurtė mažiausiai keturi stiprūs pakartotiniai smūgiai; galingiausias iš jų buvo 5,1 balo.

Į žemės drebėjimo paveiktą zoną išsiųsta daugiau kaip 300 ugniagesių. Gelbėtojai taip pat atsivežė apie 5 tūkst. palapinių, 10 tūkst. sulankstomų lovelių ir kitų būtiniausių priemonių, rašo "Xinhua".

JAV Geologijos tarnyba (USGS) pagrindinio požeminio smūgio stiprumą įvertino 5,8 balo ir pridūrė, kad "tikėtina didelio masto žala; tikėtina, kad ši gaivalinė nelaimė apims didelę teritoriją".

Sičuanas yra seismiškai aktyvus regionas. Per 2008 metais jame įvykusį 7,9 balo žemės drebėjimą žuvo arba dingo 87 tūkst. žmonių.

Vasarį per tris žemės drebėjimus Žongsiano apygardoje žuvo du žmonės ir dar 12 buvo sužeisti. Gyventojai teigė, kad požeminių smūgių priežastis buvo hidraulinis uolienų plėšymas.

Kilus protestų, kuriuose dalyvavo tūkstančiai gyventojų, vietos tarnybos vėliau sustabdė skalūnų dujų gavybą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių