Quantcast

Kinijoje – sprogimas cheminėje gamykloje: žuvo žmonės, dešimtys sužeistų

Per sprogimą chemijos gamykloje Kinijoje žuvo mažiausiai penki žmonės, aštuoni dingo be žinios, pirmadienį pranešė valstybinė žiniasklaida.

Sprogimas įvyko sekmadienio popietę gamykloje šiaurės rytų Liaoningo provincijos Panšano apygardoje, teigė valstybinis transliuotojas CCTV, kuris pranešė, kad gaisras objekte kontroliuojamas.

Ankstesniais duomenimis, žuvusiųjų ir dingusiųjų be žinios buvo atitinkamai du ir 12, taip pat skelbta apie 34 sužeistuosius.

Anksčiau pirmadienį CCTV paskelbtuose vaizdo įrašuose ir nuotraukose matyti iš gamyklos kylantis tirštų dūmų ir liepsnų debesis, o prie gamyklos – grupė ugniagesių su šalmais.

CCTV pranešė, kad gesinti gaisro buvo išsiųsta daugiau kaip 330 ugniagesių.

Kinijoje gamykliniai nelaimingi atsitikimai yra dažni dėl nepakankamai griežtų saugos standartų ir prasto vykdymo užtikrinimo.

Gruodžio mėnesį Kinijos šiaurės vakarų Sindziango regione esančioje aukso kasykloje įgriuvus urvui po žeme įstrigo 18 žmonių.

Mėnesiu anksčiau per gaisrą šalies centre esančioje gamykloje žuvo 38 žmonės.

Vienas iš skaudžiausių tokių nelaimingų atsitikimų įvyko 2015 metais Tiandzine, kur per milžinišką sprogimą cheminių medžiagų sandėlyje žuvo mažiausiai 165 žmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių