Quantcast

Kinijoje potvyniai per du mėnesius nusinešė daugiau nei 200 gyvybių

  • Teksto dydis:

Kinijoje per du pastaruosius mėnesius potvyniai nusinešė mažiausiai 201 gyvybę, o dar 63 žmonės yra dingę, trečiadienį pranešė valstybinės gelbėjimo tarnybos.

Naujausias gyvybių pareikalavęs incidentas įvyko kalnuotoje vakarinėje Sičuano provincijoje. Trečiadienio ryto duomenimis, ten žuvo aštuoni žmonės, o dar 23 asmenys dingo.

Anksčiau šį mėnesį taifūnas „Lekima“ pareikalavo 39 gyvybių, devyni žmonės tebėra dingę.

Liepą potvyniai Kinijoje nusinešė 154 žmonių gyvybes, o dar 31 žmogus dingo. Be to, dėl stichijos per 1,3 mln. gyventojų buvo priversti laikinai palikti savo namus.

Kasmet kylantys potvyniai yra vieni daugiausia žalos Kinijoje padarantys stichiniai reiškiniai. Juos sukelia sezoninės liūtys, taip pat įtakos turi žmogaus veikla kalnuotose vietovėse ir natūraliose upių sistemose.

Daugiausia gyvybių Kinijoje potvyniai pareikalavo 1998 metais, kai patvinus Jangdzės, Sungario, Perlų ir Neno upėms žuvo daugiau kaip 3 700 žmonių.


Šiame straipsnyje: Kinijapotvyniaižuvo žmonės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Geofizikas- ATRADĖJAS- inž. Romualdas Zubinas

Geofizikas- ATRADĖJAS- inž. Romualdas  Zubinas portretas
Tai kas vyksta Žemėje - yra neįprasta, tačiau natūralu! Tai Žemėje kartojasi periodiškai kas 3000 metų- tai PIETINIAME ŽEMĖS PUSRUTULYJE, TAI ŠIAURINIAME ! ! ŠIAURINIAME ŽEMĖS PUSRUTULYJE LAUKIAMI VIS INTENSYVĖJANTIS SNIEGYNŲ IR LEDYNŲ - TIRPSMAS bei NUOŠLIAUŽOS! Tai jau regime - IRKUTSKE, ŠANHAJUJE, EUROPOJE! Tai vykstaTODĖL, kad Šiaurinis Žemės pusrutulis pastoviai krypsta į SAULĘ, Pietinis - NUO SAULĖS! AMEN!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių