Quantcast

Koronavirusas nesustabdomas: jau pareikalavo daugiau kaip 1800 gyvybių

Naujojo koronaviruso epidemijos aukų skaičius Kinijoje antradienį pasiekė 1 863, užfiksavus dar 93 mirties atvejus labiausiai nuo ligos protrūkio nukentėjusioje centrinėje Hubėjaus provincijoje.

Savo eiliniame pranešime provincijos sveikatos komisija taip pat informavo apie 1 807 naujus ligos atvejus, bet jų skaičius yra mažesnis nei pirmadienį.

Bendras sergančiųjų skaičius šalyje dabar viršija 72 300.

Dauguma susirgimo atvejų užfiksuota Hubėjuje, kur gruodį ir atsirado šis virusas, vėliau išplitęs po visą Kiniją ir pasiekęs kitas šalis.

Už Hubėjaus, kuris buvo praktiškai izoliuotas siekiant suvaldyti virusą, ribų, patvirtinamų naujų COVID-19 atvejų skaičius mažėja. Kinijos nacionalinės sveikatos komisijos teigimu, tai yra ženklas, kad protrūkis kontroliuojamas.

Tačiau Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) vadovas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas (Tedrosas Adanomas Gebrajesusas) pabrėžė, kad šią tendenciją „reikia interpretuoti labai atsargiai“.

„Tendencijos gali kisti, nes paveikiamos naujos gyventojų [grupės]. Pernelyg anksti pasakyti, ar mažėjimas, apie kurį skelbiama, tęsis. Visi scenarijai tebėra įmanomi“, – sakė jis žurnalistams pirmadienį.


Šiame straipsnyje: koronavirusasKinijavirusas

NAUJAUSI KOMENTARAI

po hum

po hum portretas
svarbu gyvent sveikai ir žiemos juroj mauditis.:D)

Pilietiškas

Pilietiškas  portretas
Dar didesnis mirusiųjų skaičius būtų Lietuvoje su tokiais ministrais ir jų "kvalifikuotais"sprendimais! Kaip galėjo net iki Alytaus nusigauti žnogus, kuris grįžo iš Kinijos? Kam oro uoste tupi tie žmogučiai, kurie kviečuasi pas save "išpažinčiai" apie keliones?! Negi tarnybos nežino nueko apie keleiviys?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių