Quantcast

Kinijoje išvaduotos šimtai moterų, parduotų būti žmonomis

  • Teksto dydis:

Kinijos policija išgelbėjo per 1 100 moterų iš Pietryčių Azijos, kurios pernai buvo parduotos kaip žmonos, penktadienį pranešė pareigūnai.

Per bendras Kinijos, Mianmaro, Kambodžos, Laoso, Vietnamo ir Tailando policijos operacijas taip pat buvo išgelbėti 17 vaikų. Viešojo saugumo ministerijos pranešime sakoma, kad pareigūnų operacijos vyko pernai nuo liepos iki gruodžio.

Be to, buvo sulaikyti daugiau kaip 1,3 tūkst. įtariamųjų, tarp jų 260 užsieniečių, teigiama pranešime.

„Pastaraisiais metais kai kurie vietos ir užsienio nusikaltėliai bendrininkavo, kad priviliotų moterų iš kaimyninių šalių į Kiniją, žadėdami (joms) darbą ar santuoką, ar net pagrobtų kelias moteris ir parduotų jas kaip žmonas“, – sakė Viešojo saugumo ministerijos atstovas Guo Linas.

Ištisus dešimtmečius Kinijoje galiojusi vieno vaiko politika ir pirmenybės teikimas berniukams lėmė, kad šalyje beveik 33 mln. vyrų neturi žmonų.

Jaunos moterys iš Mekongo regiono, dažniausiai bandydamos pabėgti nuo skurdo, ryžtasi išvykti, kad sukurtų šeimą Kinijoje.

Tačiau kai kurios iš jų būna apgaunamos: kyla rizika, kad prieš moteris bus smurtaujama, jos bus sulaikytos pagal griežtus Kinijos imigracijos įstatymus ar jos bus verčiamos užsiimti prostitucija.

Pavyzdžiui, kinų policija pranešė, kad centrinėje Kinijos Anhujaus provincijoje aptiko 11 vietnamiečių, kurių turistinės vizos buvo pasibaigusios, gyvenančias viename name, priklausančiame „vedybų agentūrai“.

Ta agentūra už tam tikrą mokestį supažindindavo kinus su vietnamietėmis.

Policija taip pat pranešė, kad kai kurie iš išaiškintų atvejų buvo susiję su „netikromis darbo agentūromis“, kurios priviliodavo moteris į Kiniją žadėdamos joms darbą, bet galiausiai atvykėlės būdavo parduodamos „priverstinėms santuokoms“.

Be kita ko, kartais užsienietės būdavo grobiamos ir nelegaliai pervežamos į Kiniją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vida

Vida portretas
Perku vyrą, steigiu vyrų harema

...

... portretas
Ukrainietės Lietuvoje tai tinka...

Pilietis

Pilietis portretas
Lietuva tik vyram gali siūlyti prieglobsti,jų trūksta.Kam tų bobų,jų Lietuvoje ir taip per daug.Tegul oasirūpina pati šalis savo tvarka ir piliečiais,prie ko čia Lietuva,ubagu kraštas,ji savo žmonėmis nesirūpina.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių