Quantcast

Kinijoje daugėja atvejų, kai koronavirusas nustatomas pasveikusiems pacientams

Kinijos Uhano mieste daugėja atvejų, kai Covid-19 įveikusiems pacientams vėl nustatomas koronavirusas, informuoja agentūra „Reuters“

Anot medikų, šiems asmenims jokie ligos simptomai nepasireiškia, tačiau jie laikomi potencialiu pavojumi užkrėsti kitus. Visų jų testai tam tikru terapijos metu buvo neigiami – t. y. jų organizme viruso nebebuvo. Tačiau vėliau pacientams vėl diagnozuotas koronavirusas. Medikų duomenimis, virusas kai kuriais atvejais nustatytas praėjus 70 dienų po menamo pasveikimo, kitais atvejais – po 50-60 dienų.

Uhano, kuriame gruodį ir kilo Covid-19 protrūkis, medikai šį fenomeną vadina didžiausiu iššūkiu naujajame kovos su pandemija etape. Virusas pasveikusiems žmonėms pakartotinai buvo nustatytas ir Pietų Korėjoje.

Kadangi medikai negali pasakyti, kokia yra rizika, kad šie „atkritę“ buvę pacientai gali užkrėsti kitus, jie toliau laikomi karantine.

Iki šiol Kinijoje pasveikusiais buvo laikomi asmenys, jei du testai, atlikti mažiausiai 24 valandų intervalu, buvo neigiami ir jei jiems nepasireiškė simptomai. Dėl naujų tendencijų gydytojai dabar siūlo mažiausiai tris testus, kad pacientas būtų pripažintas pasveikusiu.

Klausimas, ar pasveikę žmonės savyje gali nešioti virusą ir taip kelti pavojų kitiems, turi didelę reikšmę. Daugelis šalių tikisi, kad žmonės po persirgtos koronaviruso infekcijos tampa atsparūs virusui ir kad bėgant laikui atsparumą įgyja pakankami didelė gyventojų dalis, kad būtų užkirstas kelias pandemijos atsinaujinimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių