Quantcast

Kijevas: gaisrų apimtose Černobylio AE apylinkėse radiacinis fonas neviršija normos

Spinduliuotės lygis gamtinių gaisrų uždarojoje zonoje aplink katastrofos ištiktą Černobylio atominę elektrinę (ČAE) neviršija normos, pirmadienį pareiškė vienas Valstybinės nepaprastųjų situacijų tarnybos pareigūnas.

„Radiacinis fonas Kijevo mieste, Kijevo srityje ir [ČAE] išskirtinėje zonoje neviršija natūralaus fono rodiklių ribų“, – per virtualią spaudos konferenciją patikino tarnybos Reagavimo į nepaprastąsias situacijas departamento direktorius Volodymyras Demčukas.

Anot jo, iki paryčių Černobylio zonoje pavyko lokalizuoti vieną iš keturių gaisrų židinių.

„Sunkiausias gaisro židinys yra netoli Rudkų kaimo, kur imamasi visų įmanomų priemonių siekiant užkirsti kelią gaisro išplitimui į Baltarusijos Respublikos teritoriją“, – nurodė pareigūnas.

V. Demčukas pridūrė, kad kiti du gaisrai išskirtinėje zonoje – netoli Rosochačio ir Kriva Horos gyvenviečių – nekelia pavojaus miškų masyvams bei kitoms išskirtinės zonos teritorijoms.

Černobylio AE apsauginis gaubtas, taip pat „panaudoto branduolinio kuro saugykla ir kiti išskirtinę zoną valdančios valstybinės agentūros įrenginiai veikia normaliai“, pabrėžė departamento vadovas.

Jis pridūrė, jog Kijevas palaiko ryšius su Minsku dėl bendrų gaisrų likvidavimo priemonių.

Šio mėnesio pradžioje gaisras kilo radioaktyviomis medžiagomis užterštoje miškingoje zonoje aplink 1986-aisiais sprogusį Černobylio atominės elektrinės reaktorių.

Praeitą antradienį Ukrainos pareigūnai informavo, kad smarkus lietus padėjo beveik užgesinti šį gaisrą, bet vėliau liepsnos kai kuriuose teberusenančiuose židiniuose vėl atsinaujino ir išplito laikantis sausiems orams ir smarkiam vėjui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taigi

taigi portretas
Meluoja geriau nei 1986 metais :))) Tik kad dabar yra internetas, mobilus telefonas bei socialiniai tinklai kurių informacija neatitinka oficialios versijos.

Augis

Augis portretas
Hoholai neloja susirezdaml, netikekyk jų paistalai,Astravo AE danedirba jau grėsmę kelia o čia dega radioaktyvių zona ir viskas okei.

radiaciniss fonas tikrai padidėjęs....slepia

radiaciniss fonas tikrai padidėjęs....slepia portretas
Melas.....melas ir dar karta melas....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių