Quantcast

Kiberatakos prieš JAV Iždo departamentą metu buvo pavogti itin svarbūs duomenys

Programišiai per didžiulę kibernetinę ataką prieš JAV valstybės institucijas įsilaužė į sistemas, naudojamas aukščiausio rango Iždo departamento pareigūnų, ir galėjo pavogti svarbių šifravimo raktų, pirmadienį pranešė vienas senatorius.

Žvalgybos ir Finansų komitetuose dirbantis senatorius Ronas Wydenas už uždarų durų išklausęs atskaitą pareiškė, jog kibernetinė ataka prieš Iždo departamentą „regis, yra rimta“.

Įstatymų leidėjas pareiškime nurodė, kad pavojuje atsidūrė dešimtys elektroninio pašto paskyrų.

„Be to, programišiai įsilaužė į sistemas Iždo departamento Biurų skyriuje, kur dirba Departamento aukščiausio rango pareigūnai“, – pažymėjo R. Wydenas.

„Iždo [departamentas] lig šiol nežino visų įsilaužėlių atliktų veiksmų, taip pat kokios konkrečiai informacijos buvo pavogta“, – pridūrė senatorius.

JAV vyriausybė praėjusią savaitę pripažino, kad kibernetiniai nusikaltėliai įsilaužė į kelių departamentų kompiuterines sistemas per plačiai naudojamą programinę įrangą, sukurtą amerikiečių bendrovės „SolarWinds“.

Kongreso nariai, kuriuos informavo JAV žvalgyba, taip pat valstybės sekretorius Mike'as Pompeo ir generalinis prokuroras Billas Barras pareiškė, kad už įsilaužimą atsakingi rusai.

Pareigūnų duomenimis, programišiams pavyko įsilaužti į kompiuterius Valstybės, Prekybos, Iždo ir Krašto saugumo departamentuose, taip pat Nacionaliniuose sveikatos institutuose.

Tačiau ekspertai būgštauja, kad, atsižvelgiant į „SolarWinds“ programinės įrangos populiarumą, galėjo būti paveikta daugiau valstybės institucijų, įskaitant JAV žvalgybos tarnybas.

Anot R. Wydeno, Vidaus pajamų tarnyba (IRS) pareiškė neaptikusi požymių, kad buvo įsilaužta į jos sistemas, ar kad buvo pavogta mokesčių mokėtojų duomenų.

Tačiau senatorius demokratas griežtai priekaištavo vyriausybei, kad ji nesiėmė griežtesnių priemonių savo sistemoms apsaugoti.

Vyriausybė „susidūrė su įsilaužimu, per kurį, atrodo, patyrę programišiai pavogė šifravimo raktų iš [valstybinių] serverių“, nurodė politikas.

Jis atkreipė dėmesį, jog atakos buvo surengtos „vyriausybės pareigūnams daugelį metų pasisakant už šifravimo „galines duris“ ir ignoruojant kibernetinio saugumo ekspertų perspėjimus, kad šifravimo raktai įsilaužėliams tampa neatsispiriamu taikiniu“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
kas tai daro jei ne demonai su mosad norintys visom isgalem isvyt Trumpa is BR ir toliau nebaudziamai kelti karus ir terorizma bei narkobizni ir ginklu prekyba o zydai nedekingi kiaules ir D ir vertetu Jeruzale perduot vatykano zinion nes tai krikscionybes simbolis kaip mums 3 kryziu kalnas ar gedimino bokstas ...

Anonimas

Anonimas portretas
Good news.

Jonas

Jonas portretas
Kaip čia yra? Tokia stipri valstybė, nenugalima,diktuoja visam pasauliui kaip gyventi. O kažkas jai prezidentus paskiria, duomenų bazes laužia ir tt. Ar tik nebus karalius nuogas, tik įvaizdis ir reklama is tos amerikos.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių