Quantcast

Tramdys kelių gaidelius: kai neturės automobilio, negalės viršyti greičio

  • Teksto dydis:

Austrijos kelių policija neslepia, kad kelių erelių jie neįveikia. Kelių chuliganams skrieti didesniu nei 200 km/val. greičiu – vos ne kasdienybė. Būtent už tokius pažeidimus vietos valdžia nori bausti griežčiau. Tokie kelio skrajūnai nebeteks transporto priemonės, pasakojama LNK reportaže.

„Jei nebeturite automobilio, nebegalite viršyti greičio. Štai kodėl ši priemonės yra tokia sėkminga kitose šalyse. Nes ji nukreipta į ten, kur skauda ir taip apsaugoma visuomenė“, – sakė Susisiekimo ministrė Leonore Gewessler.

Jeigu austrai gyvenvietėse važiuos 110 km/val. greičiu, t. y. 60 km/val. greičiau nei leistina, o užmiesčio keliuose ar greitkeliuose greitį viršys 70 km/val., automobilis bus atimtas vietoje ir areštuotas dviem savaitėms. Pakartotinio pažeidimo atveju atimta transporto priemonė jau bus parduodama aukcione. Važiuojantys 80 km/val. greičiau nei leidžiama gyvenvietėse ir 90 km/val. ne gyvenvietėse gali prarasti automobilį netgi po pirmojo pažeidimo.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Transporto priemonė yra šventovė daugumai austrų. Bet labiausiai – šiems greičio viršytojams. Tad transporto priemonės atėmimas, manome, turės labai didelį prevencinį poveikį“, – teigė Zalcburgo regiono Transporto tarybos narys Stefan Schnoll.

Pakartotinio pažeidimo atveju atimta transporto priemonė jau bus parduodama aukcione.

 

Skaičiuojama, kad Austrijos keliuose kasmet sugaunama apie 450 ekstremalių greičio viršytojų. Naujomis bausmėmis taip pat siekiama kovoti su nelegaliomis automobilių lenktynėmis. Tačiau kai kas įžvelgia įstatymo spragų.

„Pagal dabartinį projektą iš žmogaus atimamas automobilis ir tiek. Taip pat uždraudžiama vairuoti. Bet kas sukontroliuos, ar aš turiu teisę vairuoti. Galiu pasiskolinti automobilį iš kito žmogaus ir toliau žaisti žaidimą“, – savo nuomonę dėstė eismo teisininkas Martinas Hofferis. 

Pardavus konfiskuotus automobilius aukcione, 70 proc. pajamų atiteks Saugaus eismo fondui, o 30 proc. – vietos valdžiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Emigrantas

Emigrantas portretas
Lt baisiau negu baisu.

Ela

Ela portretas
Nebus to, kad gaidelis neturėtų mašinos. Važiuos ir be teisių , bet kokiu būdu , bet pėsčias nevaikščios...))

Trikojis \\\\\.../////

Trikojis   \\\\\...///// portretas
Lietuvoje toks įstatymas B Ū T I N A S.____Gana gaidžiams gadinti turtą,traiškyti žmones.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių