Quantcast

Karui vykstant jau penkis mėnesius, V. Zelenskis įsitikinęs, kad Ukraina laimės

Rusijos karui Ukrainoje vykstant jau lygiai penkis mėnesius, Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė esąs įsitikinęs, kad jo šalis nugalės.

„Šis karas nepalaužė Ukrainos ir nepalauš“, – sekmadienį „Telegram“ kanale sakė V. Zelenskis.

Maskvos tankai įriedėjo į Ukrainą vasario 24 d., prasidėjus invazijai, kurią įsakė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, tvirtinantis, kad jo šaliai kelia pavojų Kyjivo noras įstoti į NATO.

„Mes nepasiduosime. Ginsime tai, kas mūsų. Mes laimėsime!“ – sakė V. Zelenskis ir pridūrė, kad, nepaisant mūšių, gyvenimas jo šalyje tęsiasi. Jis paskelbė nuotraukų, kuriose užfiksuoti per karą kovojantys žmonės, ir sakė, kad karas „tikrai nepavers mūsų įkaitais šio siaubo, kurį įsibrovėliai atnešė į mūsų šalį“.

V. Zelenskis pakartojo savo raginimą JAV ir kitoms NATO valstybėms narėms tiekti sunkiąją ginkluotę, kad Rusijos puolimas būtų sustabdytas ir išlaisvintos per karą užimtos teritorijos.

Jo komentarai pasirodė Ukrainos generaliniam štabui pranešus apie naujas Rusijos pajėgų atakas rytiniuose Donecko ir Charkivo regionuose, kai kurios jų buvo atremtos.

Generalinio štabo teigimu, iki šiol per mūšius nuo karo pradžios žuvo beveik 40 tūkst. Rusijos kareivių – daug daugiau nei nurodo Vakarų analitikai. JAV Centrinės žvalgybos agentūros vadovas šią savaitę sakė, kad iki šiol tikriausiai žuvo maždaug po 15 tūkst. abiejų šalių karių. Maskva tik kovą skelbė pareiškimą apie žuvusiųjų skaičių, jame buvo sakoma, kad žuvo 1 351 Rusijos kareivis.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeVolodymyras ZelenskisRusijaJAVNATO

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių