Quantcast

Karo nualintame Jemene baigėsi paliaubos, JT nepavykus jų pratęsti

  • Teksto dydis:

Karo nuniokotame Jemene baigėsi pusmetį trukusios paliaubos, sekmadienį pranešė Jungtinių Tautų specialusis pasiuntinys, paraginęs laikytis ramybės ir patikinęs, kad derybos tęsiamos.

Pasak Hanso Grundbergo (Hanso Griundbergo), pastangos pratęsti ir išplėsti ugnies nutraukimo režimą dar šešiems mėnesiams buvo nesėkmingos.

„JT specialusis pasiuntinys apgailestauja, kad šiandien nepavyko pasiekti susitarimo, nes pratęstos ir išplėstos paliaubos suteiktų papildomos didžiulės naudos gyventojams“, – pareiškime nurodė H. Grundbergas.

„Raginu [konflikto šalis] vykdyti savo įsipareigojimą Jemeno žmonėms ir ieškoti visų įmanomų būdų pasiekti taiką“, – cituojamas švedų diplomatas.

Dėl balandį dviem mėnesiams įvestų ir dukart pratęstų paliaubų Vidurinių Rytų šalyje gerokai aprimo kautynės tarp Irano remiamų husių sukilėlių ir Saudo Arabijos vadovaujamos provyriausybinės koalicijos.

Nuo 2014 metų Jemene besitęsiantis pilietinis karas tiesiogiai ir netiesiogiai pareikalavo šimtų tūkstančių gyvybių, taip pat nulėmė didžiausią pasaulyje dabartinę humanitarinę krizę, nurodo JT.


Šiame straipsnyje: JTJemenaspaliaubos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių