Quantcast

Karo ekspertas: okupantai Charkivo kryptimi kuria „mirties zoną“

  • Teksto dydis:

Okupantai Ukrainoje gali pradėti puolimą Charkivo kryptimi, rašo UNIAN.

Tai interviu sakė karo ekspertas Sergejus Grabskis.

„Visi supranta išskirtinę Charkivo svarbą, todėl priešas tiesiog lygina šį miestą, sukurdamas „mirties zoną“ šia kryptimi. Ir tai yra didelė problema. Todėl kalbame ne apie linijinę gynybą, o apie įtvirtintus taškus“, – pažymėjo jis.

Karo ekspertas pridūrė, kad nereikėtų nuvertinti okupantų jėgos.

„Suprasdami, su kuo turime reikalą, vadovaujamės vadinamaisiais mobiliosios gynybos principais. Tai yra gynyba nuo priešo, kuris mus daug kartų lenkia ginklų ir karinės technikos kiekiu. Aš visada kartoju frazę, kuri man labai patinka: Rusija nėra tokia stipri, kaip atrodo, bet ir ne tokia silpna, kaip norėtume. Turime tai suprasti. Rusija turi rimtą potencialą, net jei jis nėra aukščiausios kokybės, ne XXI amžiaus, bet šis potencialas yra“, – sakė S. Grabskis.

Karo ekspertas taip pat priminė, kad Rusija turi gana didelį mobilizacijos fondą.„Galima manyti, kad mobilizuojamo resurso kokybė yra nepakankama, bet čia ne apie kokybę, o apie kiekybę. Tiesiog jų yra daug. Vienas dalykas yra kovoti su dešimt priešų, o kitas dalykas – kai jų yra 100. Ir kiekvienam iš šių priešų turi būti tam tikra naikinimo priemonė“, – kalbėjo jis.

S. Grabskis pabrėžė, kad Rusija yra tipiška kolonijinė imperija. „Jie niekada negailėjo savo karių. Rusija yra tipiška kolonijinė imperija, kurioje yra dvi metropolijos – Maskva ir Sankt Peterburgas, o visa kita yra kolonijos. Metropoliams niekada nerūpėjo, kaip šios kolonijos gyvena tol, kol duoda tai, ką turi duoti. Jiems nerūpi, kas ten vyksta“, – teigė ekspertas.

Ukrainos gynybos pajėgos sėkmingą kontrpuolimą Charkivo srityje pradėjo rugsėjo pradžioje. Ukrainos vėliava virš Volchansko vėl buvo iškelta rugsėjo 12 dieną. Rugsėjo 14-ąją Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad  Charkivo sritis beveik visiškai išlaisvinta  nuo Rusijos kariuomenės.

Kaip sakė Charkivo OVA pirmininkas Olegas Sinegubovas per instruktažą spalio 20 dieną, Charkivo srityje buvo išlaisvintos  544 gyvenvietės. Laikinoje Rusijos okupacijoje tebėra 32 gyvenvietės.

Kaip pažymėjo Ukrainos Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos vadovas Aleksejus Danilovas, jei Charkive bus nauja ataka, Ukrainos ginkluotosios pajėgos tam yra pasirengusios.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeRusijos kariaikaro ekspertaicharkivas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių