Quantcast

Karas Ukrainoje toks žiaurus, kad matosi ir iš kosmoso: astronautas išvydo siaubingų dalykų

  • Teksto dydis:

Astronautai Tarptautinėje Kosminėje Stotyje (TKS) kartais turi galimybę stebėti neeilinius įvykius Žemėje. Jie dažnai mato audras, ugnikalnių išsiveržimus ar didesnius gaisrus. O dabar jie matė ir Ukrainoje Rusijos pradėtą karą.

ESA astronautas Matthias Maureris neseniai užbaigė savo 177 dienas trukusią pamainą TKS. Vokiečių žurnalistams jis papasakojo, kad iš kosmoso jis be jokios papildomos įrangos galėjo matyti, kad Ukrainoje vyksta kažkas siaubingo.

„Karo pradžioje visa šalis naktį tapo tamsi. Žmonės galėjo atpažinti tik Kyjivą. Tuomet karo pradžioje buvo įmanoma pamatyti atskirų raketų kirčius. Kyjive galėjai matyti žaibus naktį“, – teigė M. Maureris.

Aišku, tai nebuvo žaibai – tai buvo sprogimai. Tikėtina, kad juos lengviau pastebėti šiek tiek apsiniaukusią naktį, nes sprogimų blyksniai apšviečia debesis, taip sukurdami didesnio žibinto efektą.

M. Maureris teigė, kad nepaisant Rusijos agresijos, darbas TKS tęsiasi įprastu ritmu. Astronautas teigia, kad visa įgula greitai sutarė, kad „Ukrainoje vyksta siaubingi dalykai“. Anksčiau ir kiti astronautai patvirtino, kad dėl karo didesnė įtampa su rusų kosmonautais nekilo.


Šiame straipsnyje: Matthias MaurerisKosmosaskaras Ukrainojekosmonautas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių