Quantcast

Karas Ukrainoje: ankstų pirmadienio rytą Kyjivą sudrebino dronų smūgiai

Ukrainos sostinę ankstų pirmadienio rytą sudrebino dronų smūgiai, pranešė Kyjivo karinė administracija ir paragino žmones paisyti oro pavojaus signalo.

„Priešas puola sostinę“, – parašė administracija socialiniame tinkle „Telegram“ bei pridūrė, kad virš Kyjivo oro erdvės buvo pastebėta daugiau kaip 20 Irane pagamintų dronų ir bent penkiolika iš jų buvo numušta.

Miesto civilinė administracija 1.56 val. vietos (ir Lietuvos) laiku paskelbė pirminį oro pavojaus signalą, kuris truko kiek daugiau nei tris valandas. Antroji sirena 5.24 val. buvo atšaukta per pusvalandį.

Kyjivo meras Vitalijus Klyčko pirmadienį patvirtino, kad sostinėje įvyko sprogimų.

„Sostinės Solomjankos ir Ševčenkos rajonuose buvo girdimi keli sprogimai, – sakė jis. – [Sprogimų] vietose dirba visos tarnybos.“

Kyjivo srities administracijos vadovas Oleksijus Kuleba per „Telegram“ paskelbė, kad buvo apgadinti kai kurie infrastruktūros objektai bei privatūs namai ir kad buvo sužeisti mažiausiai du žmonės.

Patyrusi nesėkmių mūšio lauke Rusija taikosi į Ukrainos energetikos infrastruktūrą, taip pat ir Kyjive, vykdydama strategiją palikti ukrainiečius be šviesos ir šilumos.

Penktadienį Ukrainos sostinė buvo užpulta Rusijai vykdant masinį bombardavimą – visoje šalyje buvo paleista dešimtys raketų, dėl kurių plačiu mastu nutrūko elektros energijos tiekimas.

10 Ukrainos regionų bus nutrauktas elektros tiekimas

Ukrainos energetikos operatorius „Ukrenerho“ pirmadienį pranešė, kad sostinėje Kyjive ir dešimtyje kitų regionų po Rusijos dronų smūgių bus vykdomas avarinis elektros tiekimo nutraukimas.

„Priešo bepiločiai orlaiviai naktį atakavo energetikos objektus visoje šalyje... Sumų, Charkivo, Poltavos, Dnipropetrovsko, Zaporižios, Kirovohrado, Žytomyro, Černihivo, Čerkasų ir Kyjivo srityse bei Kyjivo mieste pradėti vykdyti avarinių išjungimų grafikai“, – sakoma „Ukrenerho“ pranešime.


Šiame straipsnyje: Kyjivasdronų smūgiaiatakakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių